StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Op wekelijkse basis (althans dat is het opzet) probeer ik met sportief manager Danny De Maesschalck kort in te pikken op de actualiteit rondom Waasland-Beveren en toegegeven, aan gespreksstof geen gebrek dezer dagen. Misschien de draad maar weer eens opnemen waar we hem vorige week hadden neergelegd, nl. het rotgevoel bij onze sportief manager na het afspringen van de onderhandelingen met Ronnie Schwartz.
Waarom mochten die managers de dag daarna al terug binnen ?
Danny : "De aandachtige lezer heeft zeker gemerkt dat het antwoord op deze vraag vorige week al een stuk zat vervat in mijn gevoel van frustratie en ongeloof over het afspringen van de zo goed als gemaakte deal. Bij de rondleiding en het bezoek aan de installaties had Ronnie mij voortdurend de indruk gegeven graag naar Beveren te willen komen en dat gevoel was de basis om nieuwe toenadering te verkiezen boven rancuneus te blijven."

Heeft het gevoel van de speler het gehaald van de lokroep voor de centen die de manager voor ogen had ?
Danny : "In dat soort gesprekken laat niemand het achterste van zijn tong zien. Schwartz is sowieso met die andere club gaan praten, maar ontbrak daar wel het goed gevoel of is het niet tot een akkoord gekomen, daar hebben we het raden naar en het is ook van geen belang meer."

Heeft het kassagerinkel dankzij Legia Warschau een beetje geholpen om de zaak af te ronden ?
Danny : "Dat moet ik ontkennen, want het contract zoals het de dag voordien voorlag is gerespecteerd geweest. Ik zou zelfs durven stellen dat er nog enkele kleine verschuivingen in onze richting zijn gebeurd. Het zou ook totaal ongepast zijn geweest van de managers om bijkomende eisen op tafel te leggen."

Was het lullige doelpunt tegen in Oostende een doorslaggevend argument om Köteles naar de Freethiel te halen ?
Danny : "Die zaken staan alleszins niet los van mekaar. Als men vaststelt dat het wederom een vermijdbaar doelpunt was gelinkt aan de keeper, komen er in alle geledingen van de club weer polymieken op gang over het feit dat onze keeper(s) voorlopig onvoldoende punten winnen voor hun team. Die vaststelling heeft ons verplicht om te kijken welke de mogelijkheden waren om een ervaren doelman aan te trekken en die zoektocht heeft ons bij Làszlo Köteles gebracht."

Het onderwerp werd vaak gemeden, maar was er dan toch een keepersprobleempje ?
Danny : "Ik meen dat onze beide doelmannen over voldoende kwaliteiten beschikken, maar zij hebben blijkbaar meer tijd nodig dan gehoopt om het gewenste niveau vast te houden en het maken van bepalende fouten op korte termijn uit te sluiten."

Welke reactie verwachten jullie van Goblet op het aantrekken van Köteles ?
Danny : "Dat zal er zeker een zijn van ontgoocheling. Ik heb hem niet meer gesproken omdat hij met de beloften in Malta vertoeft, maar wij hebben het geluk dat er met Filip De Wilde iemand van de club ter plaatse aanwezig is en Filip heeft daarover met Merveille persoonlijk gesproken aangezien dat meer aangewezen is dan met de telefoon. Merveille moet vooral het positieve aan deze nieuwe situatie durven inzien, want mogen samenwerken met een door de wol geverfde prof als Köteles levert ongetwijfeld een schat aan ervaring op. Wij geloven in de kwaliteiten van Goblet om door te groeien en zullen hem daarvoor alle mogelijkheden bieden. Hij heeft laten zien inhoud te hebben en ook kansen gekregen, maar deze nog niet met beide handen genomen. Het is logisch dat op zijn leeftijd het traject ver van klaar is. Deze situatie verandert ook niks aan de doelstelling om in te zetten op jonge beloftevolle voetballers, want het is niet meer dan een antwoord op een tijdelijke nood. Daarom hebben we bewust gekozen voor het huren van een wat oudere keeper in plaats van te opteren voor pakweg een driejarige verbintenis aan een middentwintiger."

Komt de interland gelegen of ongelegen, want men hoort spelers wel eens zeggen dat zij na een teleurstelling het liefst van al de kans krijgen om snel revanche te nemen.
Danny : "Vandaag wordt er al een wedstrijd met gesloten deuren afgewerkt tegen Sparta Rotterdam, maar ik ben eerder van mening dat rust, even uitwaaien en bezinnen om met frisse moed en energie een nieuwe week in te stappen, minstens zo verkwikkend kan werken."

Leg eens aan de onbegrijpende supporter uit waarom er met gesloten deuren wordt gespeeld ?
Danny : "Dat is vrij simpel en heeft niks te maken met tactische overwegingen. Het is ondenkbaar dat wij uit veiligheidsoogpunt de toestemming krijgen om met open tribunes tegen Sparta te mogen spelen. En ook op organisatorisch vlak is het ver van eenvoudig een last minute ingeplande vriendschappelijke wedstrijd voor mekaar te brengen."

Patrick Van Wesemael.