StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Door de interlandbreak was er afgelopen weekend geen competitievoetbal, maar bedrijvigheid was er uiteraard op en rond de Freethiel. Met een viertal internationals ziet het visitekaartje van W-B er best aantrekkelijk uit, maar hoe werkbaar is dat voor een coach legde ik voor aan sportief manager Danny De Maesschalck.

Danny : "Normaal gezien is dat geen onoverkomelijk probleem, maar in dit geval komt de vrijdagavondwedstrijd tegen club Brugge nogal ongelegen. Moren keert pas vandaag terug, maar Siebe, Merveille en Aleksandar Boljevic worden pas morgen donderdag verwacht en dat is close."

Is het beschikbaar stellen van spelers voor een nationaal elftal financieel interessant ?
Danny : "Dat wordt beweerd, maar tot nu toe hebben we nog niks op de rekening zien bijschrijven. Voor eindtornooien zijn er vastgestelde bedragen, maar naar vriendschappelijke en kwalificatiewedstrijden toe liggen sluitende antwoorden niet voor het grijpen."

Hoe verloopt de aanpassingsperiode voor Köteles en Schwartz ?
Danny : "Voor beiden zeer vlot. Het zijn ook geen jonge veulens meer. Zowel Ronnie als Làszlo hebben al wat watertjes doorzwommen en dat bevordert zeker hun aanpassingsproces. Ze komen beiden uit een periode waarin ze weinig gespeeld hebben waardoor de honger naar het spelletje groot is."

Hoe hebben onze beloften het er van afgebracht maandagavond in de bekermatch op het veld van Dessel ?
Danny : "Er werd na een 1-1 ruststand uiteindelijk met 1-3 gewonnen, maar het was een povere vertoning. Maxim Nijs opende op strafschop de debatten waarna Dessel op slag van rust de 1-1 maakte. In de openingsfase had de thuisploeg de kans laten liggen om vroeg in de wedstrijd vanop de stip de leiding te nemen, maar keeper Nick Geentjens dacht er anders over. Nicolas Orye en Iliass Mouhine diepten na rust te kloof tot 1-3 uit."

Wat valt er te vertellen over de ziekenboeg ?
Danny : "Iedereen traint mee en dat is goed nieuws. Het wordt nu afwachten hoe o.a. Michel en Gano de trainingen van dinsdag en vandaag verwerken, maar als er geen reactie komt op die trainingen zijn zij inzetbaar, de ene al wat langer dan de andere."

Speelt Köteles tegen Club ?
Danny : "Ja, hij is speelklaar en hij is ook met die bedoeling aangetrokken."

Patrick Van Wesemael.