StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN W-B NERVEUS CLUB EEN HAK ZETTEN.

Vrijdagavond om 20.30 uur openen W-B en Club Brugge speeldag 6 van de Jupiler Pro League en of het echt storm loopt voor deze wedstrijd valt nog af te wachten. Beide ploegen beginnen immers met de nodige twijfels aan de speeldag en vonden het een weekje geleden niet erg dat er een interlandbreak om de hoek loerde om intern bij te sturen. Blauw-Zwart kon op speeldag 5 pas op het nippertje een thuisnederlaag tegen Standard ontlopen, terwijl Waasland-Beveren zoals meestal behoorlijk voetbalde in Oostende, maar mede door zijn wekelijkse miskleum met 2-1 de duimen moest leggen. Een gemiste start van beiden, al staat Club er met 7 op 15 iets rianter voor in de rangschikking dan W-B met zijn 2 schamele puntjes, maar de doelstellingen van de 2 clubs ligge uiteraard niet in mekaars buurt.

Alhoewel de prijzen pas aan de meet worden verdeeld en Club Brugge ook vorig seizoen een mindere start uiteindelijk nog zag uitdraaien op een lang verhoopte landstitel, hebben de tegenvallende resultaten van Blauw-Zwart de afgelopen weken voor vroegtijdige hoogspanning gezorgd in Jan Breydel.
Preud'homme vond zelfs al voldoende gelegenheid te hebben gehad om zich te gedragen op een wijze die allesbehalve past bij iemand met een voorbeeldfunctie, in die mate zelfs dat een ex-scheidsrechter in Sport Voetbalmagazine (Stéphane Breda) het aandurfde te spreken over "georganiseerde druk op de spelleiding". Nu is dat soort praktijken bij elke wedstrijd in mindere of meerdere mate aanwezig, maar meestal is het een teken aan de wand dat het niet naar wens verloopt. En ja, Club zat op het vlak van blessures wel in de hoek waar de klappen vallen na het uitvallen van sterkhouders als Izquierdo, Refaelov en recent ook Gedoz, maar het lijstje van spelers die desondanks beschikbaar blijven ziet er anders ook niet slecht uit. De opdracht voor de mannen van Preud'homme is dubbel : enerzijds geen verdere averij oplopen ten opzichte van de concurrentie, maar minstens even belangrijk is vertrouwen tanken met het oog op de eerste match in de Champions League volgende week tegen Leceister.

Indien Waasland-Beveren er zou in slagen zijn traditionele "blunder van de week" achterwege te laten, kan het mogelijk vrijdag al een aanvang nemen met het inzetten van de weg naar boven. Ondanks zijn schrale puntenoogst tot nu toe, hebben de voorbije 5 speeldagen aangetoond dat het voetballend voor niemand hoefde onder te doen. Een aantal onwaarschijnlijke tegengoals werden echter cash en heel duur betaald, want op basis van de sportieve verhoudingen tussen de lijnen had W-B zonder discussie recht op een viertal punten extra waardoor er thans geen vuiltje aan de lucht was geweest. En toegegeven, nieuw verlies tegen Blauw-Zwart vrijdag wat op zichzelf natuurlijk altijd kan, zou dat vuiltje wel eens kunnen veranderen in een stofwolk, want 2 op 18 is niet het scenario wat Stijn Vreven eind juli voor ogen had na 6 speelronden. W-B zal het morgen moeten doen zonder seizoensrevelatie Seck die 2 speeldagen schorsing moet uitzitten na zijn onnodige uithaal in Oostende. Het kan hopelijk wel vanaf het begin een beroep doen op Ronnie Schwartz die gretig debuteerde aan de kust en Julian Michel die een belangrijke schakel op het Beverse middenveld kan worden. Maar de meeste belangstelling gaat vrijdagavond ongetwijfeld uit naar de debuterende Köteles, want daar mogen we gezien de misstanden in de defensie toch van uitgaan. En zou Moren voorlopig moeten blijven morren ? Of zou ons geheime wapen misschien Zinho Gano heten ?
Na afloop van de verloren wedstrijd in de Versluys-Arena verklaarde Vreven zo snel als mogelijk te hopen op een slechte, maar gewonnen wedstrijd van zijn team en laat ons hopen dat hij vrijdag omstreeks 22.30 uur zijn zin heeft gekregen, maar omdat we niet moeilijk zijn mag het ook met goed voetbal gebeuren.

Patrick Van Wesemael.