StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bizarre week met knalprestatie afsluiten.
Het was een ietwat speciale week voor Stijn Vreven en ondanks het feit dat er geen competitievoetbal was vorig weekend, lag Stijn mee aan de basis van dat ongewone karakter, maar meer hierover zo dadelijk. Er werden de voorbije dagen een resem vriendschappelijke en officiële interlands afgewerkt die voor elk van de betrokken partijen wel hun min- en pluspuntjes zullen gehad hebben, maar er is mij één wedstrijd bijgebleven en dat was er geen van de Rode Duivels. Laurent Jans steekt dezer dagen in een bloedvorm en dat bewees hij een kleine twee weken geleden nog met een prima treffer in de vernieuwde Versluys-Arena. Dinsdagavond was diezelfde Jans met Luxemburg dicht bij een stunt in Bulgarije nadat 2 assists van Laurent de Luxemburgers in staat hadden gesteld om in de 90ste minuut tot 3-3 terug te komen. Amper een minuutje later viel aan de overkant echter de winnende 4-3 voor de Bulgaren en dat moet een bijzonder harde noot om kraken geweest zijn voor Jans en Co.
Op woensdag was het dan weer flink schrikken voor heel wat Beverse supporters omdat een Vlaamse krant uitpakte met het nieuws dat Stijn Vreven bovenaan het verlanglijstje stond van KV Mechelen om de naar Standard vertrokken Jankovic op te volgen. Helemaal uit de lucht vallen kwam dit bericht niet, want ondanks de 2 op 15 valt het op dat maar weinig supporters Vreven met de vinger wijzen als oorzaak voor de schamele puntenoogst tot op heden. Maar het kan niet anders of intern moeten die 2 punten wat pikken bij de clubleiding en dan zou geld ontvangen voor een trainer die vertrekt een veel interessantere optie zijn dan geld uitkeren aan een coach die noodgedwongen opzij wordt geschoven vanwege uitblijvende resultaten. Daarenboven heeft onze sportieve baas een vierjarig verleden als speler bij de Maneblussers en dat gegeven speelt vroeg of laat mee als ambitieuze jonge trainer bij een club met dezelfde doelstellingen.
Een onzekere woensdag dus voor de fans van W-B en ook wel een beetje voor die van KV, maar het verlossende antwoord kwam er in de vooravond dankzij een interview van TV-oost met de Limburger en zoals gewoonlijk laten die interviews niets aan duidelijkheid over. Meer zelfs, tenzij Vreven in aanmerking komt voor goud in de discipline "zichzelf verkopen", vond ik zijn reactie gewoonweg schitterend. Samengevat zag die er zo uit : "Wat, heeft mijn manager mijn CV opgestuurd naar Mechelen ? Als dat zo is laat ik hem onmiddellijk ontslaan. Mechelen is een correcte club die in geval van interesse eerst met de club contact zou opnemen. Ik heb niks gehoord van KV en het zou wat mij betreft niet fair zijn ten opzichte van W-B en zijn entourage. De focus ligt volledig op Club, want ik wil er alles aan doen om de punten in Beveren te houden." Vreven grapte tot slot dat zijn naam blijkbaar goed ligt elders, want eind vorig seizoen werd hij langdurig genoemd bij STVV.
En zo kende een als rustig aangekondigd weekje toch de nodige emoties. Maar ik kan nog wel iets verzinnen wat vanavond voor emoties zou zorgen !

PVW.