StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Tegen Club Brugge afgelopen vrijdag speelde Waasland-Beveren zijn 150ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Op zichzelf geen schokkend cijfer, maar voor wie de teloorgang van KSK Beveren en het moeizame fusiejaar 2010 van nabij meemaakte, is dit aantal wedstrijden op het hoogste niveau toch een gebeurtenis om met fierheid op terug te blikken. Natuurlijk was vallen en opstaan part of the game, maar er waren ook tal van fijne momenten die het wakend KSKB-vlammetje naar een hogere versnelling deden schakelen en de Freethiel weer ouderwets gezellig lieten aanvoelen. Het is geen cijfer om euforisch bij te worden, maar een evidentie is het evenmin, vraag dat maar eens aan de ploegen uit 1B.

* Beloftennieuws.
Deze avond staat er geen wedsrijd van de beloften op het programma, want er wordt pas woensdag gespeeld. Overmorgen, woensdag 14 september, stappen Johan Van Rumst en zijn volgelingen in de bus met bestemming Guldensporenstadion te Kortrijk om er speeldag5 hopelijk met een driepunter af te werken. Ondertussen hebben onze doublures zo goed als zekerheid verworven over qualificatie voor de volgende ronde van de Beker van België. Op 12 oktober wacht nog een wedstrijd op het veld van Wilrijk-Beerschot, maar door de eerdere overwinningen tegen Lokeren en Dessel kan er maar weinig meer gebeuren. Alweer een mooie tussenbalans die coach Johan Van Rumst kan voorleggen, want deze goeie resultaten liggen in het verlengde van het schitterend seizoen dat onze jongens vorig seizoen bijeenvoetbalde onder leiding van toen Johan Van Rumst, David Destorme en Walter Engels.

* Yellow Blue gaat hard !
Zaterdagavond boekte Yellow Blue Eskabee zijn derde opeenvolgende overwinning waardoor het nu alleen koploper wordt na het puntenverlies van Overmeire. YB kwam tegen grensploeg De Klinge in de 20ste minuut met een gelukje (owngoal) op voorsprong, maar het bouwde die na rust probleemloos verder uit tot een overtuigende en dik verdiende 3-0. Volgende week trekt Stefan Van Rumst met zijn mannen naar Oudegem dat voorlopig maar één puntje heeft, maar laat dat nu de gevaarlijkste ploegen zijn om onderuit te gaan.
Wie ook hard gaat en dat is enkele niveautjes hoger, is KSV Bornem en dat zal ongetwijfeld tot grote voldoening zijn van coach Bart Selleslags. Op de eerste speeldag eindigde Bornem in Brakel met 8 spelers, maar ondanks die numerieke minderheid behaalde het een knappe 1-1.
Zondag moest Torhout met 2-0 voor de bijl waardoor de Klein-Brabanders een 4 op 6 als tussenbalans kunnen voorleggen en dat lijkt mij een gedroomde start voor KSV.
In diezelfde derde klasse (thans 2de amateurliga A) was er het leuke duel tusse Aalst en Sint-Niklaas waarbij de respectievelijke banken o.a. werden verwarmd door Dirk Geerard en Robby Buyens. Aalst won met 2-0.

PVW.