StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Wat gaat de tijd toch snel, want we zijn al toe aan aflevering 4 van onze wekelijkse babbel met sportief manager Danny De Maesschalck en die heeft zijn bezigheid al wel gehad de voorbije weken.

Miden vorige week was er de heisa rond een mogelijk vertrek van Stijn Vreven naar KV Mechelen. Hoe is daar intern in de club op gereageerd ?
Danny : "Het was niet eens een storm in een glas water. De dag van de publicatie in de krant heeft de voorzitter van KV onmiddellijk met ons contact opgenomen om klare wijn te schenken en te benadrukken dat zij op dat vlak niet dezelfde werkwijze hanteren dan Standard. Het is overigens niet ongebruikelijk dat bij zulke ontslagen meteen het managersapparaat in werking treedt en dat gebeurt niet altijd met medeweten van de betrokkene zelf."

Wat Mechelen overkwam kan natuurlijk ook bij W-B voorvallen. Lag er een plan-B klaar ?
Danny : "Nee, er was geen noodscenario voorzien. Zo'n plan-B zou trouwens van weinig wederzijds respect getuigen. Mocht zich toch een Mechelen-scenario voordoen puilt binnen de kortste keren het postvak in van mijn laptop uit of zou de telefoon onmiddellijk roodgloeiend staan."

Collectief leverde W-B tegen Club een knap werkstukje af, maar mag ik Köteles een hoofdrol toekennen ?
Danny : "Klopt. Hij heeft niet veel ballen moeten pakken, maar hij was op een tweetal fases waaronder de kopbal van Vossen, cruciaal. Los van die reddingen slaagde hij er in rust te brengen in het elftal en zijn rolletje op te eisen in het bespelen van de supporters, tegenstander en de spelleiding."

Het was opvallend hoe Làszlo na bepaalde fases ploegmaats ging opzoeken om bij te sturen/praten.
Danny : "Met zijn 32 jaar is Köteles op een leeftijd gekomen dat hij minder moet bezig zijn met de eigen positie en het eigen spel en daardoor kan hij meer aandacht besteden aan het coachen van de jongere ploegmaats. Dat is overigens niet enkel een kwestie van ervaring, maar ook van karakter."

Zal Vreven in Sint-Truiden na deze bemoedigende overwinning moeite moeten doen om zijn spelers met de voeten op de grond te houden ?
Danny : "Dat is totaal niet aan de orde. Uiteindelijk hebben wij niet meer gedaan dan drie kostbare punten gepakt en dat het tegen de landskampioen was is natuurlijk mooi meegenomen. We konden tot nu toe aanspraak maken op enkele punten meer, maar de realiteit is dat het er 5 zijn en dat is niet meteen een aantal om hoog van de toren te blazen. Er staat immers met Westerlo-Moeskroen en STVV-WB weer een belangrijk weekend voor de deur."

Er wordt nogal wazig gedaan over de verschuiving van Goblet naar plaats 3 in de keepershiërarchie.
Danny : "Die keuze is uitsluitend gemaakt door de technische staf die van mening was dat de reactie van Merveille op donderdag na zijn terugkeer niet goed was. Ik kan overigens begrijpen dat die eerste werkdag na de interlandverplichtingen en de confrontatie als titularis tot dan toe met Köteles, een moeilijk moment was voor Goblet.”

In Extra Time van maandagavond viel, en dat is toch ongewoon, de naam van onze hoofdscout Daniël De Clerck. Wie is die man en waaruit bestaat zijn job precies ?
Danny : "Daniël is een tweetal jaar bij de club als hoofdscout. Hij ontvangt alle mails ivm spelers en maakt daarin een eerste selectie. Hij bepaalt tevens het programma van de andere scouts. " Of Frankrijk zijn specialiteit is ? "Hij kent de competitie in de lagere reeksen in Frankrijk vrij goed, maar stellen dat het zijn specialiteit is zou afbreuk doen aan zijn andere kwaliteiten. Tevens zijn er regelmatig vergaderingen van de sportieve cel waarin naast Daniël ook onze voorzitter Dirk Huyck, Hennie Van Gijsel, Gerry Smet, Filip De Wilde en ikzelf zetelen en daar wordt nu al werk gemaakt van welke posities naar volgend seizoen toe moeten voorzien worden. Met die info op zak gaat hij aan de slag en na het nodige filterwerk volgen vrij snel daarna de eerste profielen om in te vullen. Daarna gaan we samen of ikzelf nog eens kijken om te zien of we op dezelfde golflengte zitten en wanneer dat het geval is wordt er contact opgenomen via de beschikbare kanalen. Ga er maar van uit dat hij binnen de kortste keren ook de meeste beloftenploegen in de JPL aan het werk heeft gezien, evenals de ploegen van de Proximus League en 1b en indien gewenst ook wedstrijden van de amateurclubs. De Clerck was voordien ook actief in die functie bij Zulte-Waregem en Beershcot."

Patrick Van Wesemael.