StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EERSTE KAPITALE WEDSTRIJD TOT EEN GOED EIND BRENGEN.

Met uit Charleroi, Genk en Oostende en thuis Zulte-Waregem, KV Mechelen en Club Brugge was de kalender van W-B niet van de poes, maar voor wie al dan niet terecht in de onderste regionen van de rangschikking vertoeft is de kalender zelden poeslief. Met STVV, Lokeren en Westerlo komen er nu een reeks wedstrijden aan waar in theorie goeie zaken kunnen worden gedaan, maar het verleden heeft geleerd dat dit uitgerekend de lastigste matchen zijn vanwege alleen maar te winnen, alles te verliezen.

Het is mij opgevallen dat onder het sportief bewind van Stijn Vreven zich minstens één constante heeft afgetekend : zodra de nood aan een overwinning hoog is, komt die er ook, vooral buitenshuis. Verspreid over verschillende periodes vorig seizoen won Waasland-Beveren o.a. in Moeskroen, Sint-Truiden, Lokeren, OHL en thuis tegen Anderlecht en dat waren gouden driepunters gelet op het klassement op dat moment. Ook de wedstrijd van morgen op Staaien wordt in vergelijkbare omstandigheden afgewerkt. Nieuwe winst, de tweede opeenvolgende overwinning zou dat dan zijn, zorgt ongetwijfeld voor een wereld van verschil, want in dat geval rukt W-B op een week tijd van plaats 15 op naar de ruime middenmoot en dat zou gezien de 2 op 15 een onverhoopt snel succes zijn. Wanneer echter de Kanarie's aan het langste eind trekken zaterdagavond springen zij over W-B in de rangschikking en krijgen Moeskroen en Westerlo de kans het kloofje met de Waaslanders te dichten en is alles weer te herdoen.

De onverwachtse winst van W-B tegen Blauw-Zwart vorige vrijdag en het verlies van STVV in Mechelen duwt de mannen van Stijn Vreven ongewild in de favorietenrol en het wordt benieuwd uitkijken hoe zij daar mee zullen omgaan op het Truiense kunstgras. Vorig seizoen mocht daarover niet worden gemopperd, want met goals van Gano en Milosevic in de eerste helft en Schoofs en Myny in de tweede, werd het een al bij al vlotte 1-3 overwinning. De thuisploeg kan geen beroep doen op Steven De Petter die in Mechelen zijn vijfde gele kaart in 6 wedstrijden onder de neus kreeg geduwd, terwijl W-B het moet stellen zonder Seck die zijn tweede en laatste schorsingsdag uitzit.

Patrick Van Wesemael.