Waasland-Beveren heeft niet lang kunnen genieten van de 3 gouden punten die het vorig weekend pakte tegen landskampioen Club Brugge. Meer zelfs, een nederlaag tegen Blauw-Zwart en winst op Staaien zou tot gevolg hebben gehad dat W-B momenteel een puntje meer had dan de Limburgers, maar dat zijn natuurlijk vijgen na Pasen.
Voor aanvang van de wedstrijd waren de beide coaches heel lief voor mekaar, maar aan de basis daarvan ligt het samen volgen van de trainerscursus door Leko en Vreven. Van liefde of respect was er tussen de lijnen geen sprake, want meteen na het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de beide teams vol voor de aanval kozen. Köteles wist aanvankelijk wel raad met de schermutslingen voor zijn kooi en nog binnen de 5 minuten trapte Schrijvers aan de overkant goed op doel. In de 8ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong, maar ze hadden daarvoor wel de hulp nodig van de Truiense verdediger Djene die in de beginfase er vlot op los klungelde. Boljevic recupereerde de bal en bediende Gano wiens schot werd afgeweken waardoor Dutoit kansloos was. Een doelpunt in geschenkverpakking zoals we er dit seizoen zelf al enkele hadden uitgedeeld, maar in plaats van zich hieraan op te trekken, werden de mannen van Stijn Vreven gebeten door het gevaarlijke beestje met de naam "gemakzucht". Het zou wel vanzelf gaan vanaf nu en tot net voor de rust klopte dat ook. Sint-Truiden mocht de bal hebben, maar voetbalde te stereotyp om Köteles en co in verlegenheid te brengen. Op slag van rust had Yohan Boli moeten scoren, maar hij miste onbegrijpelijk.
Ondanks de 59 procent balbezit in het voordeel van STVV werd de ruststand al bij al nog vrij gemakkelijk met een 0-1 voorsprong gehaald.

De waarschuwing kort voor de pauze werd door een arogant W-B niet ernstig genomen, want in minuut 51 en 52 kreeg diezelfde Boli alle tijd en ruimte om de 0-1 achterstand om te buigen in een voor de thuisploeg onverhoopt snelle 2-1. Cools en Vanzo werden kort daarna naar de kant gehaald ten voordele van Schwartz en Myny, maar dat kon niet beletten dat STVV halverwege de tweede helft aan een hoekschoppenverhouding van 8 tegen 0 kwam en dat zegt voldoende over de gretigheid van de Kanaries en de laksheid bij de bezoekers. Met nog 20 minuten te gaan creëerde W-B zijn enige deftige kans uit de tweede helft op een stilstaande fase. Michel met de vrijschop en de kopbal van Myny die ter hoogte van de kruising naast zoefde. Ampomah kwam Boljevic nog vervangen, maar dat bracht allemaal weinig zoden aan de dijk.
In de absolute slotminuten raakte Gano opnieuw geblesseerd, maar laat ons hopen dat het krampen waren en geen nieuwe blessure. In minuut 90 en 94 verdubbelde Bamba met een prachtige trap en vervolgens een intikker de Truiense productie tot een pijnlijke 4-1 eindstand.

Vertrouwen werd verwacht bij W-B na de 1-0 tegen Club Brugge, maar om het met de woorden van Vreven te zeggen "arogantie" was de realiteit. Van elke nederlaag kan iets worden opgestoken en misschien komt dit pak slaag wel goed van pas zo net voor de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Oosterzonen, want die match met dezelfde nonchalance aanvatten zou best een bekerverrassing kunnen opleveren en met de Wasico van volgende week in het verschiet zou dat een rampscenario betekenen.

Een fel ontgoochelde Siebe Schrijvers vertelde na de wedstrijd op Sporza Radio dat er vorige week 11 Leeuwen tussen de lijnen stonden inclusief de invallers, maar die waren op Staaien onbestaande. We mochten blij zijn met de 0-1 ruststand en zelfs na de gelijkmaker was er nog niks verloren, maar we vergaten de ruggen te rechten en in amper 5 minuten tijd gaven we de wedstrijd volledig uit handen en zoiets mag nooit gebeuren. Sint-Truiden was veel beter dan ons en het is onze plicht om allemaal voor de spiegel te gaan staan. Woensdag tegen Oosterzonen voor de beker hebben we iets goed te maken.
Over de opmerking van de verslaggever dat Boli tot driemaal toe vrijstaand zijn ding mocht doen reageert Schrijvers: "ik heb dat ook gemerkt. We gaven te veel ruimte weg en de voorzetten mochten te gemakkelijk komen. Maar het liep vandaag op meerdere punten fout waaronder ook de aanval. We hebben als ploeg verloren en het is nu aan ons om woensdag en zaterdag in de derby tegen Lokeren de voeten te laten spreken. Ik ben vooral ontgoocheld dat we na de gelijkmaker geen vuist konden maken om terug te slaan, want daarvoor was er nog voldoende tijd. Als Waasland-Beveren zijnde kunnen we het ons niet veroorloven om op zeventig procent van onze mogelijkheden te voetballen", aldus nog een zwaar aangeslagen Siebe Schrijvers.

Op Staaien verliezen kan gebeuren, maar de manier waarop was zeer teleurstellend, vooral na het vele positieve van vorig weekend. Een vervelend uitziende vijftiende plaats is een week lang ons deel, maar één overwinning is voldoende om de wereld er heel anders te laten uitzien. De kwaliteit is er om een stuk beter te doen, maar dan moeten de spelers beseffen de juiste mentaliteit ook op te brengen tegen ploegen van ons niveau en niet enkel tegen de kandidaten voor play-off I.