StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kwestie van perceptie.
Deze ochtend op Radio1 was een stukje weekendoverzicht van Peter Vandenbempt gewijd aan Sporting Lokeren en de stilaan lastige situatie van Georges Leekens van wie werd gehoopt dat hij de club na enkele moeizame jaren opnieuw zou kunnen laten meedoen voor play-off I. Nu is met amper 7 wedstrijden gespeeld nog niks beslist, want 2 opeenvolgende overwinningen volstaan om zijn opwachting te maken in de linkerkolom. Maar volgens Vandenbempt is de wedstrijd van komend weekend op de Freethiel misschien al cruciaal voor Leekens, want voor de 85-jarige Lokerse president Lambrecht hebben mooie praatjes als "er wordt hard gewerkt op training enz." weinig zin wanneer punten uitblijven. Een opmerkelijk verschil toch met Waasland-Beveren dat zelfs een puntje minder heeft momenteel, maar waar Stijn Vreven ondanks de vijftiende plaats van W-B, bij de supporters en ook niet echt bij het bestuur zeker, ter discussie staat. Enerzijds begrijpelijk, want Waasland-Beveren speelde afgelopen weekend in Sint-Truiden zijn eerste slechte wedstrijd van het seizoen en kon daarvoor, ondanks het bescheiden aantal punten, zeker aanspraak maken op meer, maar het zijn precies dit soort praatjes waar de flamboyante Roger Lambrecht geen rekening mee houdt als de keiharde en broodnodige punten ontbreken.
Overigens, nu de teleurstelling over de te zware nederlaag op Staaien stilaan verwerkt is door de supporters bereiken mij meer en meer commentaren over de geldigheid van het eerste Truiense doelpunt (en misschien ook wel het tweede) wat in buitenspel zou zijn gemaakt. Nu presteerde W-B zwak en kon STVV op basis van het aantal kansen en getoonde inzet zeker aanspraak maken op de 3 punten, maar mijn principe blijft toch dat ondanks die opgesomde redenen de spelleiding de regels correct moet blijven toepassen en buitenspel is en blijft buitenspel.

* Yellow Blue blijft op titelkoers.
Het is natuurlijk nog veel te vroeg om over een titelkoers te spreken, maar YB heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat dit het seizoen van de promotie moet worden. Met een knappe 12 op 12 is het alleszins bezig die doelstellingen kracht bij te zetten. Dit weekend werd met overtuigende 0-4 cijfers de maat genomen van Oudegem. Nochtans kwam die overwinning moeizamer tot stand dan de cijfers laten vermoeden, want halverwege bedroeg het verschil slechts één doelpunt. Toen op het uur de 0-2 viel was de match gespeeld en volgden nog 2 doelpunten. De mannen van Stefan Van Rumst hebben nu 3 punten meer dan Kieldrecht en spelen volgende week in Sint-Niklaas tegen Gerda dat rustig in de middenmoot meedraait.
In de tweede amateurreeks groep A (de derde klasse van vorig seizoen) prijkt Dirk Geeraerd met Eendracht Aalst na 1-2 winst in Gullegem keurig op kop met 7 op 12, maar het moet die positie wel delen met een aantal andere teams.
Voor Bornem duurde de terugreis vanuit Menen nabij de Franse grens waarschijnlijk nogal lang en daar zal het 2-0 verlies zeker voor wat tussen zitten. Temse won in Brakel met 0-1 en Sint-Niklaas pakte een puntje in Westhoek, maar de mannen van Robby Buyens zijn stilaan dringend toe aan een driepunter om voorzitter Van Lijsebetten zijn houtzaag weer in het werkhuis te laten opbergen.

PVW.