StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Update beloften.
Door omstandigheden kwam het resultaat van de beloftenwedstrijd van vorige week hier nog niet ter sprake, maar dat maken we bij deze goed. Johan Van Rumst trok met een jeugdige beloftenploeg naar Kortrijk (wedstrijd werd gespeeld op het terrein van Gullegem) en behaalde er een keurige 2-2. Waasland-Beveren nam telkens via Aaron Dhondt een voorsprong, maar moest die ook tweemaal uit handen geven. Pechvogel van de avond was Nicolas Orye die tot driemaal toe had moeten scoren, maar het naliet zodat een met heel wat A-kernspelers uitkomend Kortrijk goed weg kwam met de 2-2 puntendeling.
Maandagavond was Sporting Lokeren de gast op Puyenbeke en het werd een van beide kanten troosteloze wedstrijd die niet verwonderlijk op een brilscore eindigde. Door de bekerwedstrijd van vandaag tegen Oosterzonen en de blessures van Gano en Schrijvers, moest trainer Van Rumst wederom een beroep doen op meerdere spelers van de U19. Het werd een matige partij waarbij de betere kansen voor de bezoekers uit Lokeren waren, maar een uitstekende Henkinet redde tot driemaal toe de meubelen voor W-B. Tot overmaat van ramp werd op slag van rust Max Cauffriez uitgesloten, maar in de 70ste minuut werd dit numeriek onevenwicht hersteld toen ook Lokeren met 10 verder moest.

* Toch bedankt Besnik.
De 0-6 nederlaag van Legia Warschau in de CL tegen Dortmund heeft de kop gekost van Besnik Hasi. Op zichzelf een nieuwtje (ondertussen oud nieuws, want het dateert van maandag) dat niet in deze rubriek thuis hoort, ware het niet dat de ex-Anderlechtcoach op de korte tijd dat hij in de Poolse hoofdstad werkzaam was, gouden zaken deed voor de kassier van Waasland-Beveren. De uitgaande transfers van Thibault Moulin en Steeven Langil waren sportief een aderlating voor onze club, maar op financieel vlak was het een streling voor de kassier van W-B. en nu maar hopen dat Besnik niet komt aankloppen om zijn percentje te komen opeisen !

* Wie kan er dan nog ingrijpen ?
Ik vond het een uitspraak om eens over na te denken toen Stijn Vreven na de 4-1 op Staaien in Stadion vertelde dat hij aan de attitude van zijn spelers tot een tweetal minuten voor de aftrap een soort scherpte/verbetenheid op de gezichten van de spelers miste. En het klopt wel degelijk dat hij die opmerking aan zijn spelers heeft gemaakt, maar wat was dan de reden waarom die er wel was tegen Club Brugge en niet tegen STVV ? Had de materiaalmeester een aantal voetbalshoes moeten verstoppen zodat er enkele spelers flink geprikkeld en roepend en tierend in de kleedkamer aan het zoeken waren, of had er beter iets in het eten gezeten waardoor alle spelers last minute naar het toilet moesten en er een behoorlijke rij aanschuivenden doodnerveus mekaar stond te vertrappelen omdat de bel rinkelde in de gang om het veld te betreden ? Of had Stijn zelf letterlijk een bommetje moeten gooien in de kleedkamer zodat zijn mannen meteen goed wakker waren ? Feit is dat die attitude niet klopte met wat de spelers het eerste kwartier van de match brachten, want dat was best vermakelijk van de beide ploegen. Het onbegrijpelijke zat hem echter in het feit dat de Wase machine kort na de openingsgoal van Gano stil viel, terwijl het omgekeerde zou verwacht worden. Trainers, eigenlijk zouden ze ook een getuigschrift psychologie op zak moeten hebben om hun job uit te oefenen.

PVW.