StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Logische kwalificatie en leuke affiche in 8ste finales.
Kort samengevat is dit het bekerverhaal van Waasland-Beveren van woensdagavond.
Met een flink vertimmerd elftal (gevolg van de 4-1 op Staaien of met het oog op het burenduel van zaterdag met Lokeren, ik gok op dat laatste) heeft Waasland-Beveren woensdagavond een zakelijke en onbesproken 2-0 overwinning geboekt op een moedig Oosterzonen. De doelpunten waren netjes over de 2 speelhelften verdeeld en mochten best gezien worden. In de eerste helft was het uitblinker François Marquet die met een heerlijke volley de score opende en in het tweede bedrijf verdubbelde Laurent Jans na een gesmaakte avondwandeling de tussenstand tot de uiteindelijke 2-0 eindstand. Oosterzonen voetbalde 90 minuten goed mee, maar slaagde er niet in Köteles aan het werk te zetten. En toch hadden de bezoekers kunnen scoren toen Jans met de borst wou afleggen naar zijn doelman en een aanvaller de bal kon onderscheppen, maar diens poging verdween gelukkig voor W-B naast het doel. De wederoptredende Marquet leek helemaal hersteld en speelde een prima partij en dat kon ook worden gezegd van Valtteri Moren die voor deze gelegenheid de positie van Buatu mocht innemen. Halverwege de eerste helft viel Olivier Myny uit en hij werd vervangen door Vanzo die een wat ongelukkige wedstrijd speelde. Een tegenvallende prestatie was er van de Deen Ronie Schwartz die op geen enkel moment indruk kon maken. Schrijvers (hij zou in de tweede helft nog invallen), Demir, Michel en Buatu mochten/moesten woensdagavond niet of amper aan de slag.
De schorsing van Ibrahima Seck was acher de rug en hij kon dus ritme opdoen met het oog op de clash van zaterdag tegen Lokeren.

Nog woensdagavond nadat alle wedstrijden in de 16de finales waren afgewerkt werd al meteen geloot voor de 8ste finales welke zullen doorgaan op 29 en 30 november en het moet gezegd, er kwamen meerdere heel interessante confrontaties uit de trommel. Voor Waasland-Beveren was het resultaat een thuiswedstrijd tegen KRc Genk en dat is zowel een sportief als financieel aantrekkelijke wedstrijd. Sportief lastig uiteraard, maar de 2-2 tijdens de competitiewedstrijd in Genk dit seizoen bewijst dat W-B niet bij voorbaat kansloos hoeft te zijn eind november. Maar ook financieel zou dit een kassucces kunnen/moeten worden, want een voetbalwedstrijd met de publieke belangstelling zoals die tegen Oosterzonen voelt niet echt aan als een echte wedstrijd en het moet ook voor de spelers geen pretje zijn in die sfeerloze omstandigheden top te presteren.

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Het is niet de bedoeling om er een referendum aan te wijden, maar alhoewel smaken verschillen ben ik er van overtuigd dat deze speler één van de mooist klinkende namen heeft die ooit de kleuren van KSK Beveren heeft verdedigd. Een Ivoriaan en geweldige voetballer, eentje waarvoor supporters in geval van twijfel toch beslissen een inkomticket aan te schaffen. Een spelmaker met een mooi palmares en veelvuldig Ivoriaans international die het zeker verdiend zou hebben een keer voor een grote club te hebben gespeeld (alhoewel, Basel is toch ook niet mis). Bij het horen/lezen van zijn naam leg ik automatisch een link naar het betere voetbal dat ooit op de Freethiel en op verplaatsing door KSKB werd gebracht, maar spijtig genoeg werd dat niet automatisch vertaald naar punten pakken. Meer weten ? Klik hier.

PVW.