StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DERBYWINST KAN VALSE START ONGEDAAN MAKEN.

Op Staaien speelde Waasland-Beveren zijn slechtste van de tot nu toe 7 gespeelde competitiewedstrijden met als pijnlijk gevolg een genadeloos hard klassement, want plaats 15 is toch enkele verdiepingen lager dan vooraf door de entourage was begroot. Nu is dit uiteraard maar een tussenbalans en kan een overwinning (het mogen er gerust ook 2 na mekaar zijn) de dreigende onweerswolken boven de Freethiel voor een tijd uit mekaar drijven, compleet toevallig staat men daar na 7 speeldagen niet. En eigenlijk geldt die vaststelling ook voor onze Wase buren uit Lokeren die wel een puntje meer tellen in de rangschikking, maar (en dat mag vreemd klinken gezien hun wiskundig betere papieren) wiens statistieken mij ongunstiger lijken dan die van W-B. Lokeren verloor 5 van de 7 wedstrijden, maar speelde het wel klaar om de 2 matchen die het moest winnen (thuis Westerlo en Moeskroen) wel degelijk tot een goed eind te brengen en dat is op zichzelf best verdienstelijk. Opmerkelijk daarenboven is dat Overmeire en co enkel in de gewonnen wedstrijden tot scoren kwamen, maar in de overige 5 matchen de keeper van de tegenpartij met rust lieten.

Ik had het eerder deze week in de Freethielsprokkels over de perceptie van de resultaten van beide clubs. In Lokeren dat zelfs een puntje meer telt dan W-B wordt steen en been geklaagd en maakte voorzitter Lambrecht op Radio1 er geen geheim van dat de wedstrijden tegen Cercle en Beveren bepalend kunnen zijn voor het aanblijven van Leekens. Nu lopen er in mijn werkomgeving wel wat supporters van Lokeren rond en zij hebben het over het slechtste voetbal in jaren en verwijzen daarbij ook graag naar sterke verhalen die op het Lokerse forum te lezen zijn over spelers die met mekaar neus aan neus staan op training of zelfs die training verlaten. Kan allemaal wel zijn, maar ik volg het voetbal voldoende lang om te weten dat een scheidsrechterlijke beslissing, een onterecht toegekend doelpunt of knullige owngoal in zijn voordeel, dat hele negatieve sfeertje op een mum van tijd kunnen omkeren en van een mak lammetje in een handomdraai een gevaarlijk klauwende leeuw maken. Als beste voorbeeld hoeven we maar de wedstrijdfilm van vorig seizoen tussen beide clubs nog eens af te spelen. Met goals van Gano en Milosevic nam W-B toen in de eerste helft vlot afstand van een onbestaand Lokeren en geen bezoekende supporter in het stadion te vinden die halverwege nog een cent gaf voor de kansen van zijn ploeg. Zelfs tot de 55ste minuut was er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Vreven, maar de aansluitngstreffer van Patosi luidde een totale ommekeer in en vanaf dan ging het in sneltreintempo bergaf bij de ene en bergop voor de andere. Zelfs kapitein Overmeire die gemiddeld éé keer in 5 seizoenen scoort was die avond productief waarna Coelho het Beverse vonnis definitief voltrok. Er bestaan dus geen zekerheden meer in het voetbal, maar eigenlijk hebben die nooit bestaan.

En om op die perceptie terug te keren : waar eventueel verlies van Lokeren op de Freethiel het einde zou betekenen van het zoveelste hoofdstuk-Leekens bij Lokeren, heb ik de indruk dat het bij W-B niet zo'n vaart loopt met de toekomst van Vreven in geval van een nederlaag. Schijn kan uiteraard bedriegen en verlies zou zeer hard aankomen, maar louter sportief was het ondanks die voorlopige vijftiende plaats in de rangschikking niet eens zo slecht. Sint-Truiden was ondermaats en thuis Zulte-Waregem teleurstellend op basis van wat in de openingsmatch in Charleroi werd getoond, maar de overige matchen (en dat was in Charleroi niet anders) was W-B de evenknie van de tegenstander, maar vergat het zichzelf te belonen met punten.

Met Waasland-Beveren tegen Lokeren neemt de nummer 15 het thuis op tegen de nummer 14 in het klassement en dat is de confrontatie met een realiteit waaraan geen van beiden zich na een +- kwart van het seizoen aan hadden verwacht. Zaterdag is het ideale moment om die bikkelharde realiteit wat supportersvriendelijker te maken, maar dan mogen we met niets minder dan winst tevreden zijn. Er staan dus grote belangen op het spel en waarschijnlijk ook een trainerspositie en we mogen er toch niet aan denken dat het een oersaaie 0-0 wordt.

PVW.