StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Vanavond wordt met de Wase derby de hoofdschotel geserveerd van een toch wel goed gevulde weekmenu waarbij STVV-WB als voorgerecht op de kaart stond en we weten ondertussen dat daaraan een zuur smaakje zat.
Hoe hard is de 4-1 op Staaien aangekomen, want de cijfers waren zwaar en het spel niet goed. Met deze vraag confronteerde ik sportief manager Danny De Maesschalck.
Danny : "Voldoende hard, want het contrast met de ploeg die een week eerder tegen Club voor elke morzel grond vocht was imens. Daarbij wisten we dat er goeie zaken gedaan konden worden ten opzichte van STVV en de concurrentie. Wanneer men dan met een dosis meeval op 0-1 komt groeit de hoop op een goed resultaat, maar het tegendeel was waar. Wat volgde was voetbalistisch onvoldoende en er waren helaas geen positieve uitzonderingen. Het is moeilijk de vinger op de juiste wonde te leggen, want begrippen als scherpte en mentaliteit worden te pas en te onpas gebruikt. Laat het ons houden op een ongunstige samenloop van omstandigheden waaronder Motivatie, slecht inspelen (op kunstgras wordt dat extra uitvergroot) enz."

En dan is een harde vijftiende plaats plots de realiteit nauwelijks een week na de stunt tegen landskampioen Club Brugge.
Danny : "Klopt. Zolang er echter geen reeksje wordt neergezet zonder nederlagen en liefst met enkele overwinningen, blijft men in die jojo-beweging meedraaien. Voordeel is dat het meerdere ploegen betreft, nadeel dat er altijd wel eentje is die punten pakt."

Heeft een 4-1 pandoering impact op een bende jonge gasten profs die misschien al meteen aan hun volgende opdracht denken ?
Danny : "Zeker wel. Het klint misschien raar, maar daarom ben ik blij dat het in Sint-Truiden niet bij die 2-1 gebleven is, want dan zijn er altijd jongens die van het veld stappen met het gevoel dat het er nog heeft ingezeten, terwijl die zware cijfers een nuttige confrontatie zijn met de realiteit."

Woensdag was er dan de zakelijke en logische 2-0 tegen Oosterzonen voor de beker.
Danny : "Dat is de juiste omschrijving. Voor bekerwedstrijden is er maar één ding wat telt, doorgaan. Er waren in het openingskwartier een paar goeie mogelijkheden om de wedstrijd vroeg op slot te gooien, maar dat is niet gebeurd. Oosterzonen heeft echter nooit de indruk gegeven ons uit verband te kunnen spelen en dat voelen spelers ook. De kwalificatie is nooit in gevaar geweest en dat was het vooropgestelde doel. Een bekermatch biedt overgiens geen houvast voor wat achter de rug is of wat komen moet. Het valt trouwens op dat er meerdere wedstrijden pas in de slotfase zijn gekanteld in het voordeel van de eersteklassers."

Marquet en Moren haalden een dikke voldoende, maar het rapport van Schwartz viel wat tegen. Danny : "Door die 6 weken inactiviteit is François nog een eindje verwijderd van zijn beste vorm, maar dat is logisch. Toch zie je meteen dat hij voetballend vermogen in de ploeg brengt en daarom is het positief dat hij de 90 minuten probleemloos heeft vol gemaakt en dat biedt perspectief met het oog op de nabije toekomst, getuige zijn mooie goal.
Marquet beschikt over de passing om een aanval te lanceren en kan de ploeg nog mooie diensten bewijzen.
Valtteri speelde een zakelijke wedstrijd en is met zijn ervaring een altijd bruikbare verdediger. Over het niveau dat Schwartz haalde kunnen we inderdaad niet tevreden zijn, want dat moet een stuk beter. Hij heeft wel zijn meters gemaakt en proberen druk te zetten, maar er wordt van hem wel degelijk verwacht dat hij dreigender is in de zestien. Ronnie is wel een type dat zich verdienstelijker kan maken door rond de spitsen te zwerven dan in de punt en op dat vlak lagen er tegen Oosterzonen weinig mogelijkheden om een mannetje te passeren."

Met Genk kwam later woensdagavond een gedroomde affiche uit de trommel.
Danny : "Is inderdaad een mooie affiche. Persoonlijk hoop ik altijd dat er een thuiswedstrijd uit de bus komt, al was het maar uit praktisch oogpunt (midweeks en afstanden). Omdat er geen gemakkelijke wedstrijden bestaan (zelfs niet tegen ploegen uit een lagere reeks) is thuis Genk een loting waar we best tevreden mee moeten zijn. Ik denk trouwens dat W-B thuis in een bekermatch nooit bij voorbaat kansloos hoeft te zijn, want de grotere clubs durven dan wel eens aan het roteren gaan waardoor de voorspelbaarheid nog lastiger wordt."

Vanavond is er de burenstrijd tegen Lokeren. Zijn de spelershoofden voldoende leeg gemaakt na de afstraffing in Limburg ?
Danny : "Dat speelt totaal niet meer. Het enige wat telt en dat geldt ook voor Lokeren, is hun weinig fraai klassement. Beide ploegen hebben nood aan een overwinning, maar Lokeren komt wellicht voor een puntje in de hoop er op een diefje alsnog 3 te kunnen meenemen naar Daknam. De spelers beseffen dat het een zeer gevoelige wedstrijd is waarin zij hun achterban in de zevende hemel kunnen brengen. Waasland-Beveren staat voor een tweeluik dat ons seizoen een nieuwe wending kan geven en die kans moeten we net voor de interlandbreak met beide handen proberen grijpen."

Is het een voordeel dat men ook in Lokeren al betere tijden heeft gekend ?
Danny : "We moeten uitsluitend naar onszelf kijken, want de ploeg die zaterdag wint krijgt gegarandeerd nieuwe zuurstof en een ferme boost. In het voetbal liggen uitersten vaak heel dicht bij mekaar waardoor een bal binnenkant paal binnen, of binnenkant paal en weer in het veld, een wereld van verschil kan maken. Speculeren heeft dus geen zin en voluit in de eigen mogelijkheden geloven is het devies. Goed dat Lokeren doorgaat in de beker, want een uitschakeling tegen Cercle had misschien voor een schokeffect en bijkomende onzekere factor gezorgd."

Patrick Van Wesemael.