StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Laat die aanmoedigingspremies maar komen !
Wat een knettergekke speeldag 8 ! Zaterdag was er de onwaarschijnlijke comeback van Zulte-Waregem in Mechelen en zondag verkocht Kortrijk een pak slaag aan KRc Genk (4-1). En ja, Kortrijk liet in het tussenseizoen meerdere goeie spelers vertrekken, kwam in buitenlandse handen wat op veel onbegrip stuitte bij de zogenaamde kenners, maar speelt nu met een resem onbekende jongens een schitterend seizoen onder leiding van een coach die spijtig genoeg in Beveren (Belhocine) een paar jaar geleden als speler langs de achterpoort moest vertrekken en die misschien wel geld had willen opleggen om te mogen blijven. Maar de sensatie van de speeldag kwam uit Brussel en niet omdat Anderlecht het bescheide Westerlo met een monsterscore verpulverde, maar omdat het als kansloos geachte Westerlo niet eens onverdiend met 1-2 ging winnen in het Constant Vandenstockstadion. Een onwaarschijnlijk resultaat dat als enige voordeel voor W-B heeft dat de spelers (mocht dat nog nodig geweest zijn) extra gewaarschuwd zijn en misschien ook wel goed voor de geloofwaardigheid van ons voetbal. Wat zou Olivier Deschacht overigens hebben gepronostikeerd voor deze match ?
Bij de gelijkmaker van Anderlecht 7 minuten voor tijd was ik voor het eerst in mijn leven blij met een goal van Anderlecht, maar mijn plezier was van korte duur ! En om eerlijk te zijn, na het laatste fluitsignaal in Anderlecht moest ik meteen denken aan de supporters van Westerlo die nu al hun avond van het seizoen hebben beleefd en tevens hoe deze supporters zich gevoeld moeten hebben na de winst van W-B tegen Club Brugge. Anderzijds zijn dit soort resultaten een fantastisch voorbeeld voor de vele supporters die wanneer hun ploeg in een dib zit vaak al te snel de handdoek gooien en hun ploeg met de grond gelijk maken. Als het slecht is mag/moet het gezegd worden, maar niets zegt dat wat vandaag niet om aan te zien is, volgende keer een stuk beter kan zijn. De fans van Westerlo die zondagavond naar Anderlecht waren afgereisd zullen na het debakel van Moeskroen en Tubeke geen rekening hebben gehouden met het scenario dat zich na 90 minuten afspeelde, maar het is een schoolvoorbeeld van het gezegde dat elke wedstrijd gespeeld moet worden. Trouwens, op zichzelf is die stunt van Westerlo geen alleenstaand geval. Het komt wel vaker voor dat ploegen die door de buitenwacht als kansloos worden afgeschreven, plots bevrijd raken van alle druk en aan het voetballen slaan.
Door die stuntzege van Westerlo wint de wedstrijd Westerlo-WB van volgend weekend aan belang en niet enkel voor de Waaslanders, maar ook voor Moeskroen, Lokeren, STVV en Eupen. Het is nog vroeg op het seizoen, maar ik zou zeggen, laat de aanmoedigingspremies maar komen collega-clubs ?

* Yellow Blue blijft winnen, Bornem blijft goed meedoen.
In de derde provinciale gaat YB bijzonder hard. Ditmaal werd de lastige uitwedstrijd bij Gerda Sint-Niklaas met 0-2 afgesloten. Aan de rust was het nog 0-0, maar daarna namen de bezoekers uit Beveren afstand van Gerda met de beslissende 0-2 op strafschop. Volgend weekend staat er een leuke derby op het programma, want dan komt het Melsele B van Danny Pfaff naar de Freethiel en dat is de fraaie nummer 4 uit de rangschikking.
In de tweede amateurrreeks A won Bornem met 2-1 van nieuwkomer Halle waardoor de Klein-Brabanders voorzichtig bouwen aan een rustig en hopelijk ook mooi seizoen en daar heeft Bart Selleslags niks op tegen durf ik veronderstellen ? Tof dat ook Sint-Niklaas de drie punten pakte tegen Gullegem zodat Robby Buyens kan blijven hopen op een record als langst zittende trainer onder het bewind van Guido Van Lijsebetten.

PVW.