StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kennen jullie Nemanja Miletic nog ?
Ik herinner mij enkele smsjes te hebben ontvangen net voor het afsluiten van de transferperiode en op een moment dat W-B had aangekondigd dat met Schwartz de laatste inkomende transfer was gedaan, er daags daarna in een Vlaamse krant stond dat Waasland-Beveren zo goed als rond was met de Servische verdediger Nemanja Miletic. Even navraag doen bij de club leerde mij dat daar niks van klopte, maar dat Westerlo met de Serviër zou bezig zijn. Ze hebben goeie bronnen daar op de Freethiel, want het verhaal bleek te kloppen. Nu was ik zondag een meer dan gewoon geïnteresseerde volger van Anderlecht-Westerlo en wat mij opviel was dat diezelfde Miletic meermaals werd genoemd als grote uitblinker en organisator van de Westelse defensie.
Komt W-B zo iemand niet te kort als we merken dat er zich bijna wekelijks chaotische situaties afspelen in en rond onze zestien die daarenboven al meermaals tot een tegendoelpunt of penalty hebben geleid zoals recent nog tegen Lokeren. Dikwijls spelen die jongens achterin verder een verdienstelijke partij, maar wanneer die individuele fouten zich tot grote ergernis van veel supporters blijven herhalen omdat ze dure punten kosten, zou er toch eens dringend moeten ingegrepen worden in de wetenschap dat we met Valtteri Moren een speler achter de hand hebben met een pak zelfs internationale ervaring. Moet koppigheid dan blijven primeren op realiteit ?

* Henkinet genoemd in gokschandaal.
Maandagochtend in het wekelijks voetbaloverzicht werd uiteraard door Peter Vandenbempt teruggeblikt op het vermeend gokken van Olivier Deschacht. Maar blijkbaar zouden nog een vijftal andere namen worden genoemd van spelers en daarbij viel ook de naam van Laurent Henkinet. Zouden die namen genoemd worden op basis van feiten of op basis van beelden die circuleren in de categorie "meest lullige owngoals", want daarin zal W-B dit seizoen gegarandeerd los op kop staan. Alle gekheid op een stokje, zou er nog een Beverse supporter van opkijken als er hier of daar toch een gedeelte van dat verhaal klopt ? Met de nodige zin voor humor zou ik zeggen, kunnen we het Laurent kwalijk nemen, want wat doet een profvoetballer zoal de hele dag wanneer hij in de pikorde als keeper nummer 3 en ondertussen nummer 2 staat.
Nu is het gokken op wedstrijden van de eigen ploeg totaal uit den boze natuurlijk, maar die ploeg kent hij natuurlijk wel het best ! Dom, dom en nog eens dom, maar toch eens benieuwd of het dossier van Olivier Deschacht even streng zal worden behandeld als dat van de 3 andere (mindere) goden Musona, Tuur Dierckx en Henkinet.

PVW.