StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WE MOETEN GEWOON MEER WINNEN !

Dat zullen meerdere ploegen van zichzelf vinden, maar het is gewoon een feit en de harde realiteit dat Waasland-Beveren TE weinig wint. Het voetbal is regelmatig van een behoorlijk niveau (de laatste 2 wedstrijden niet meegerekend), maar als er slechts tweemaal wordt gewonnen op 14 wedstrijden staat er op elk schoolrapport een dikke "onvoldoende" en dat is in het voetbal niet anders.

Wat kan de wereld er op één weekend totaal anders uitzien ! Na de pijnlijke thuisnederlaag van Westerlo tegen Moeskroen en de bekeruitschakeling in het Kuipje tegen Tubeke, hadden velen het lot van de Kemphanen al bezegeld. Maar zondagavond realiseerde Westerlo doodleuk en met sprekend gemak een driepunter in het Constant Vandenstockstadion en dat was goed voor de eerste seizoensoverwinning. Jan Mulder wou maandagavond in Extra Time een psycholoog ter verduidelijking opvorderen om te komen uitleggen hoe het mogelijk was dat Anderlecht de week voordien in Genk nog zo bejubbeld kon worden om de volgende speeldag op eigen terrein schandelijk onderuit te gaan tegen de rode lantaarn. We kunnen nu alleen maar hopen dat Westerlo dezelfde fout maakt als W-B na de stunt tegen Club Brugge, want toen volgde een 4-1 afstraffing in Sint-Truiden. Zekerheden in het voetbal, ze zijn bijna even uitzonderlijk als in het dagelijks bestaan.

Maar misschien belicht ik hier te veel het falen van Anderlecht en te weinig het knappe wat Westerlo zondagavond in Brussel voor mekaar wist te brengen. Laat Anderlecht zijn tegenstander hebben onderschat, het blijft geweldig om in Anderlecht te gaan winnen en wat het bijzonder maakt was dat het een verdiende overwinning was met bij momenten voetbal wat niet bij een rode lantaarn hoort. Nu zijn dat voor een underdog als Westerlo matchen waarin er weinig te verliezen valt, je moet het altijd nog doen ! Maar zou deze schitterende zege van Westerlo nu plots het einde van alle miserie uit de wereld helpen ? Aan Waasland-Beveren om die beangstigende gedachte zaterdagavond te ontkrachten.

Er werd vorige week veel verwacht van W-B in de Wase derby, maar het resultaat was een ferme kater. Tegen een ver van indrukwekkend Lokeren dat enkel op stilstaande fases voor dreiging kon zorgen, moest W-B te lang volgens mijn verwachtingen, de wet van de sterkste ondergaan.
Dat ons voetbal een aantal weken ondermaats is kan gebeuren, want de speeldagen 1 t.e.m. 6 hebben getoond dat beter voetbal mogelijk is, maar er wordt simpelweg te weinig gewonnen en bepaalde fouten blijven zich tot vervelens toe herhalen. Een beetje zorgelijk is dat er momenteel (maar Westerlo heeft al aangetoond dat zoiets snel kan veranderen) niet veel meer overblijft van het hoopgevende in ons spel bij de seizoensaanhef.
In de tot nu toe gespeelde 8 matchen werd slechts één winstpartij (tegen Club Brugge nog wel) opgetekend en in play-off II was er ook amper één overwinning in 6 wedstrijden (op speeldag 5 tegen Moeskroen). Dit zijn cijfers waar men als supporter niet vrolijk van wordt en waarin dringend verandering moet komen om het toenemend gemor bij de supporters niet verder te laten aanzwellen. De huidige spelerskern van Waasland-Beveren moet (qua puntgewin) tot beter in staat zijn en morgen is de ideale gelegenheid om daar werk van te maken. Het drieluik STVV, Lokeren en Westerlo werd gezien als een springplank om de ongelukkig verspeelde punten in het begin te compenseren en dan is zelfs een 4 op 9 (enkel haalbaar als er in het Kuipje wordt gewonnen) een te magere oogst.

Patrick Van Wesemael.