StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

We kunnen het niet genoeg onderstrepen, maar er gebeurt altijd wel iets op de Freethiel en spijtig genoeg is dat de laatste weken geen al te bemoedigend nieuws.
Mogen we na de ontgoochelende 1-1 tegen Lokeren spreken over een dipje van Waasland-Beveren, die vraag legde ik voor aan sportief manager Danny De Maesschalck.
Danny : "Dat lijkt mij iets te voorbarig. Na de resultaten van vorige speeldag worden we wel geconfronteerd met de harde realiteit dat we zaterdag een duel spelen waarbij mits slechte afloop de rode lantaarn van eigenaar verandert. Ik vond ons tegen Lokeren te wisselvallig spelen. Het was naar beleving en drang toe te weinig. Het contrast met de tweede helft was redelijk groot en dat verschil moet afgevlakt worden in positieve zin."

Moet het verwachtingspatroon worden bijgesteld ?
Danny : "Voor mij was de doelstelling minimum de prestatie van vorig seizoen te evenaren en liefst over een heel seizoen doorgetrokken. Dat eerste is zeker nog mogelijk gezien de onderlinge verschillen klein zijn. De situatie is alshetware even beangstigend als hoopgevend. Maar het is onmiskenbaar een feit dat W-B dringend nood heeft aan een overwinning en liefst meer dan één."

Voorzitter Dirk Huyck drukte vorig seizoen de hoop uit de supportersaantallen te zien stijgen op de Freethiel, maar een visitekaartje met 2 overwinningen uit de laatste 15 wedstrijden presenteert niet.
Danny : "Die vaststelling weerspiegelt zich niet enkel in supportersaantallen, maar ook in het klassement. Laat er echter geen discussie over bestaan dat iedereen binnen de club beseft dat het beter moet."

Bij veel clubs in onze situatie zouden de koppen bij mekaar gestoken worden met het oog op de superbelangrijke match in Westerlo. Gebeurt dat bij ons ook ?
Danny : "Er is dagelijks overleg tussen de coach en mijzelf en op geregelde tijdstippen schuift ook de voorzitter mee aan tafel. Het zou niet verstandig zijn nu paniek te gaan creëren binnen de entourage. Wat mij betreft heb ik een duidelijke boodschap aan de coach meegegeven voor de match in het Kuipje en die bestaat er in een zeer strijdbaar elftal tussen de lijnen te brengen los van het resultaat, want die 2 gaan niet altijd hand in hand. Waar ik absoluut geen behoefte aan heb is een vergelijkbaar gevoel met dat van Sint-Truiden."

Wat was je gevoel na Lokeren ?
Danny : "Misschien wel twee- of drieledig. Ik was niet tevreden over hetgeen de eerste helft werd gebracht omdat ik het gevoel had, en dat was zeker geen vraag van de trainer, dat er werd gespeeld om niet te verliezen. Na rust werd er beter en meer vooruit gevoetbald waarbij een overbodige fout als die van Buatu nooit valt uit te sluiten en op het einde van de rit was het een hele opluchting dat de late gelijkmaker nog viel. Een mix van emoties dus, maar ik blijf er bij dat de perfecte kopbal van Gano binnenkant paal in de eerste helft beter verdiende en voor een heel andere wedstrijd had kunnen zorgen. De ontgoocheling overheerst dus, want een scherper begin had in 8 op de 10 gevallen goed geweest voor winst."

Hoe hard is het gokken en ontslag van Laurent Henkinet aangekomen ?
Danny : "De spelersgroep heeft heel ontgoocheld gereageerd op die gebeurtenis en dat is niet verwonderlijk aangezien Laurent veel vrienden heeft binnen de groep. Hij is wat men noemt de ideale schoonzoon en dat maakte het des te moeilijker om de enig juiste beslissing te nemen. Nochtans een correcte jongen, ook als het tegenzit en hij niet speelt blijft hij positief en hard werken op training. In het bijzin van mijzelf en Walter Clippeleir heeft de voorzitter de spelersraad toegesproken en is er meer duiding gegeven bij de beslissing van de Raad van Bestuur. Er was begrip, maar het blijft zwaar, niet in het minst voor Laurent zelf die voor zover ik weet pas vanaf januari in een eerste elftal kan aantreden. Of er Henkinet van de Kansspelcommissie of de voetbalbond nog een schorsing boven het hoofd hangt valt voorlopig moeilijk te zeggen, maar het is zeker niet uitgesloten."

Financieel ook geen goeie zaak voor de club durf ik gissen ?
Danny : "Er zijn mensen die enkel denken aan het wegvallen van het maandloon van Henkinet, maar er wordt voorbijgegaan aan het feit dat de club een prijs heeft betaald voor Laurent en die afweging valt op termijn nadelig uit voor de club gezien de nog jonge leeftijd van Henkinet. Het is moeilijk om in de toekomst te kijken, maar de kans bestond dat hij volgend seizoen opnieuw titularis-doelman was geworden of dat hij naar een andere club was vertrokken. In dat geval had WB de hele of een gedeelte van de som kunnen recupereren."

Patrick Van Wesemael.