StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg AMATEURWEDSTRIJD KRIJGT TOCH EEN WINNAAR.

Dan zit een mens 4 jaar te smeken om onze trainer een keer in de studio van Extra Time te krijgen, maar sinds de overwinning tegen Club Brugge is het stijl bergaf gegaan met Waasland-Beveren. Het hoopvol drieluik dat de ideale springplank had moeten zijn om W-B naar de buik van het klassement te brengen, is met een 1 op 9 en een nachtmerrie geëindigd.

Een interlandbreak kan zowel voor spelers als supporters een prettige gebeurtenis zijn, maar wanneer die wordt ingegaan met het gewicht van een rode lantaarn voelt dat rotding nog een pak zwaarder aan. Na de matige partij van W-B tegen Lokeren en de stunt van Westerlo in Anderlecht was het met belangstelling uitkijken of die stunt van Westerlo een toevalstreffer was, dan wel dat Kemphanen een verdere opwaartse doorstart zouden nemen en ondanks de winst tegen Waasland-Beveren durf ik beweren dat de eerste optie (de winst in Anderlecht was een uitschieter) voorlopig de realiteit het meest benadert. Dat de belangen groot waren laat zich raden en dat een eventuele wissel van de rode lantaarn niet bevorderlijk was voor de kwaliteit van deze degradatietopper was al even voorspelbaar, maar wat Westerlo en Waasland-Beveren zaterdagavond gedurende de eerste helft brachten was van een zeer bedenkelijk niveau en zou wanneer het in de Proximus League werd geserveerd een dikke onvoldoende krijgen. Werkloze doelmannen en een beschamende 0-0 aan de rust was dan ook het logisch gevolg van deze non-wedstrijd.

De bezoekers uit Beveren kwamen een stuk gretiger uit de kleeddkamer en gingen zowaar op zoek naar de zestien van de tegenstander. Grote kansen werde er niet afgedwongen, maar wanneer Vanzo, Seck en Schwartz scherper hadden gereageerd zou dat wel het geval geweest zijn. De beste kans was er voor de aan de rust ingevallen Benji De Ceulaer, maar alleen voor Köteles stiftte hij de bal rakelings over. Een tiental minuten voor tijd gebeurde wat die avond geen mens in het Westelse Kuipje voor mogelijk had gehouden, een doelpunt ! Dat een stilstaande fase aan de basis ligt van een Beverse tegengoal is anders geen nieuwigheid, maar daar zullen die van Westerlo niet van wakker liggen. Een vrijschop van Rommens, de omzwachtelde Seck die zich wat inhield om te koppen en een kattepootje van Maxime Annys volstond om het Wase vonnis te voltrekken.
Een wedstrijd die geen winnaar verdiende kreeg er dus toch eentje.
Aan goede wil ontbrak het geenszins bij de mannen van Stijn Vreven, maar momenteel zit er niet het minste tikkeltje voetbal in de ploeg en wat zorgwekkender is, er wordt de laatste weken totaal geen progressie meer gemaakt. Het enige waar we ons thans aan kunnen optrekken is dat een competitie nooit na 9 wedstrijden gespeeld kan zijn en vooral dat Westerlo heeft bewezen dat er op 1 week (2 matchen) veel kan veranderen. Bedroevend is alvast dat W-B tot nu toe er niet in slaagde op 9 wedstrijden tweemaal na mekaar een resultaat te spelen en in de wetenschap dat men pas vooruitgaat waneer een reeksje wordt neergezet is dat een pijnlijke vaststelling.

Patrick Van Wesemael.