StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wie hakt zulke knopen door ?
Dylan De Belder was afgelopen weekend niet aan het feest. Lierse verloor verrassend thuis van Roeselare en vergat te scoren zodat de teller van Dylan De Belder bleef staan op 8 goals en dat mag best indrukwekkend worden genoemd. De voorbije weken echter vond Dylan met sprekend gemak de weg naar de netten bij de Pallieters en na zijn schitterend seizoen bij Lommel kunnen we dat moeilijk toeval noemen. De vraag die we ons hierbij al een tijdje stellen is hoe het kan gebeuren dat een speler die je uitleent om aan speelminuten te komen (in dit geval Lommel een reeks lager) en daar doet wat van hem werd verwacht (spelen en scoren), zo maar kan/mag vertrekken en ik mag aannemen zonder prijskaartje, want daar werd nergens over gesproken. Nu is dit op zichzelf niet eens zo vreemd, want het is voldoende dat het niet klikt tussen betrokken speler en de trainer en dan heeft het weinig zin om dan zo iemand langer in dienst te houden in de wetenschap dat hij toch geen kans zal krijgen. Nu heb ik er geen idee van welke verstandhouding er tussen Vreven en De Belder was en het zou helemaal niet gepast zijn om Stijn in deze zaak te verdenken of te beschuldigen, maar wat in deze een beetje tegen de borst stoot is dat in het tussenseizoen Aaron Dhondt in derde klasse, Nicolas Orye in de tweede en Alessandro Cerigioni bij OHL werden opgehaald, terwijl die jongens om het voorzichtig uit te drukken bij hun respectievelijke clubs geen potten hadden gebroken. Enkel Nicolas Orye die van Patro Maasmechelen overkwam geniet als zeventienjarige het voordeel van de twijfel, alhoewel ik bij die transfer het gevoel had dat W-B zich heeft laten opjagen door de manager die schermde met verregaande interesse van Club brugge. En wat De Belder betreft, mocht die nog op de Freethiel hebben gezeten denk ik dat hij niet had moeten onderdoen voor wat Cerigioni en Schwartz tot nu toe brachten.

* Yellow Blue blijft zonder puntenverlies.
Terwijl Waasland-Beveren er zaterdag in Westerlo niks van bakte, zorgde YB op de Freethiel voor een heus spektakelstuk in de derby tegen het door Danny Pfaff getrainde Melsele B. Halverwege hadden de mannen van Stefan Van Rumst een 1-0 ruststand bijeengevoetbald, maar amper nadat Melsele B de thee had doorgespoeld stond het al 1-2. In een dol laatste half uur trok Yellow Blue een formidabele eindspurt waarin het tot 5-2 van de tegenstander wist uit te lopen. Eskabee blijft voorlopig zonder puntenverlies, maar Kieldrecht en Sint-Gillis Dendermonde blijven met respectievelijk 3 en 4 punten minder op korte afstand volgen. Komend weekend wacht YB de lastige uitwedstrijd bij de nr3 Sint-Gillis Dendermonde.
Uit de vroegere derde klasse (thans tweede amateurreeksen) heb ik het knappe 1-1 resultaat onthouden van Bornem bij Sint-Eloois Winkel waardoor de Klein-Brabanders hun goeie start bevestigen tot voldoening van coach Bart Selleslags. Goeie winst was er ook van FCN Sint-Niklaas dat bij Gent-Zeehaven een 1-2 overwinning boekte waardoor de stoel van Robby Buyens weer over alle poten beschikt.

PVW.