StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Top van Marc Degryse.
Het zal maar zelden voorvallen dat we in deze rubriek met een ander onderwerp beginnen dan Waasland-Beveren of KSK Beveren, maar ditmaal maak ik graag een uitzondering. Trouwens, de prestatie van W-B in Westerlo was er nu ook weer niet naar om er absolute prioriteit aan te geven. Overigens, ik hoorde van omstaanders dat het er op de zondagochtendtraining bijzonder gemoedelijk tot zelfs plezant aan toeging (het was geen echte training) waarbij ik mij de vraag stel of er bij de spelers nog zoiets bestaat als een eergevoel en of wij supporters wel kapot moeten zijn na een schandelijke nederlaag zoals die in Westerlo.
Maar ik zou beginnen met Marc Degryse, want die was maandagavond top in Extra Time toen het ging over Hein Vanhaezebrouck. Ik heb mij zelden of nooit zo kostelijk geamuseerd toen Marc helemaal los ging over het ontolereerbaar gedrag van Hein en de lakse houding van de voetbalbond die dit alles laat gebeuren alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En eigenlijk vertolkte Marc Degryse niet meer of niet minder het gevoel dan het mijne toen ik in het rechtstreeks verslag van Club Brugge-Gent hoorde dat de Buffalo's een strafschop werd onthouden. Ik lag inderdaad ook op vinkeslag om de reactie van Vanhaezebrouck te horen en blijkbaar was dat met Degryse net zo. "Als de bond toch verzuimt in te grijpen tegen trainers die over de schreef gaan zou ik zeggen, geef maar gas Hein", besloot Marc zijn fantastisch pleidooi. Echt geweldig en wie de kans heeft om dit stukje van Extra Time vandaag in de vooravond nog eens te beluisteren, zeker doen zou ik zeggen.

* Beloften zorgen voor spektakel.
Maandagavond was KV Oostende op Puyenbeke de tegenstander van de Beverse beloften en wat de eerste ploeg nu al een drietal weken nalaat om te doen (het spektakel verzorgen), maakten de mannen van Johan Van Rumst ruimschoots goed. Met goals van Aaron Dhondt, Nicolas Orye en Julian Michel werd een haast veilige 3-0 voorsprong opgebouwd, maar de kustploeg slaagde er toch nog in om de kloof volledig dicht te voetballen. Eindstand 3-3 na een genietbare pot voetbal, maar of Johan Van Rumst van de Oostendse comeback heeft genoten, daar heb ik zo mijn twijfels aan.

PVW.