StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Speeldag 9 in de Jupiler Pro League was er voor de supporters van Waasland-Beveren eentje met een wrange nasmaak. Het cruciale duel in het Westelse Kuipje leverde een kater van formaat op en misschien was het ergst van al nog dat dit gebeurde na een al bij al zeer teleurstellende wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Sportief manager Danny De Maesschalck eiste een strijdbaar Waasland-Beveren in Westerlo. Heeft hij gezien wat hij vroeg ?
Danny : "De gedrevenheid was er wel, maar puur offensief en qua creëren van kansen hebben we in de eerste helft nagelaten de wedstrijd resoluut in handen te nemen. Op defensief vlak daarentegen heb ik jongens tackles zien uitvoeren die dat de week voordien tegen Lokeren niet deden."

De voorzichtigheid in de eerste helft was nochtans geen opdracht van de technische staf.
Danny : "Absoluut niet. De opwarming was scherp en de spelers zijn met een goed gevoel op het veld gestapt. Waarom van die scherpte in het eerste bedrijf zo weinig was terug te zien is een raadsel, maar bij de rust is er duidelijk gesteld dat er veel meer initiatief moest genomen worden of de wedstrijd zou verloren gaan. Die boodschap hebben ze wel goed opgepikt in de tweede helft, maar het ontbrak aan efficiëntie om de klus te klaren en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Daar tegenover stond dat Westerlo slechts één keer gevaarlijk was via De Ceulaer, want het doelpunt van Annys was geen kans, maar een scrimmage met een happy end. Jammer dat een gelijkaardige fase aan de overkant op de keeper en niet in het doel belandde."

Na STVV en Lokeren was Westerlo de derde opeenvolgende teleurstellende wedstrijd. Lukt het niet om de vinger op de zere wonde te leggen, want het zou te kort door de bocht zijn om uitsluitend het aanvallend compartiment met een schuin oog te bekijken.
Danny : "Dat zou inderdaad te gemakkelijk zijn. In Westerlo hebben wij vooral in de eerste helft bepaalde momenten onvoldoende compact vooruitgespeeld. Er zat te veel ruimte tussen de linies waardoor het moeilijk was om volk in de zestien te krijgen. Dat was na rust beter omdat er op de flanken goed werd bijgesloten vanop het middenveld. Het kan natuurlijk nog veel beter, maar de tweede helft in Westerlo zijn er meer centers gekomen waar er in de vorige wedstrijden vaker voor de individuele actie werd geopteerd."

Missen we een figuur die de groep mee op sleeptouw neemt ?
Danny : "Dat zijn als men naar de leeftijd kijkt van veel jongens clichématige bedenkingen, maar ik sluit mij daar niet bij aan. Met Köteles, Camacho en Seck hebben we op cruciale posities toch spelers met ervaring. Voorin is dat niet het geval, maar zij kunnen het elftal diensten bewijzen door de bal binnen te stampen en minder door te coachen."

Voorzitter Huyck heeft na het verlies in Westerlo op televisie aangegeven dat de trainer niet ter discussie staat maar er is een ongeschreven wet die zegt dat zulke uitspraken gevaarlijk zijn.
Danny : "Velen hadden verwacht dat de rode lantaarn en de interlandbreak aanleiding zou geven om in te grijpen, maar er zijn op niveau Raad van Bestuur voor aanvang van de match in Westerlo zaken vooropgesteld dat wanneer die te zien waren (en dat was in de tweede helft zeker het geval), we die 2 weken zouden gebruiken om optimaal geconcentreerd naar Eupen toe te werken en de punten op de Freethiel te houden."

Begrijp ik hieruit dat jullie voldoende positieve signalen opvangen dat het nog de goede kant kan uitgaan ?
Danny : "Daar geloven wij zeker in en we willen begeleiding en spelers de mogelijkheid bieden die kans tegen Eupen met beide handen te grijpen. Uiteraard kunnen we er niet omheen dat hoe langer resultaten uitblijven, des te dieper het mes in de huid wordt geduwd."

Vrezen jullie niet het verwijt "te laat ingegrepen" naar het hoofd geslingerd te krijgen ?
Danny : "Na afloop van een wedstrijd is het altijd gemakkelijk analyses te maken, maar niets garandeert dat ingrijpen 3 punten oplevert tegen Eupen."

Bestaat de kans dat een jonge spelersgroep sneller aangeslagen/getekend is door de huidige omstandigheden ?
Danny : "ik denk juist dat een jonge spelersgroep daar vlugger over heen stapt. Ik heb gemerkt dat er dinsdag en woensdag zeer gretig is getraind, ondanks het feit dat er geen wedstrijd is dit weekend. Maar het blijft uiteraard afwachten hoe de jongens met deze nieuwe situatie (rode lantaarn) zullen omgaan."

Patrick Van Wesemael.