StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Begin van een spannende week.
Vanavond bij de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Gibraltar gaat het niet over of er wordt gewonnen of punten verspeeld, maar nog enkel over met welke cijfers de amateurs van Gibraltar worden ingeblikt. Wat zou het plezant zijn mochten de supporters van Waasland-Beveren zaterdag in de superbelangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen eveneens met diezelfde vraag worden geconfronteerd. Beslissend voor het behoud is die match uiteraard nog niet, maar stilaan moet gevreesd worden (en dat is een louter persoonlijke mening) dat het uitblijven van een overwinning vervelende consequenties kan hebben voor Stijn Vreven. Al even persoonlijk zou ik dat jammer vinden, maar de realiteit is nu eenmaal dat een trainer wordt beoordeeld op resultaten en met 6 of 7 op 30 kan bezwaarlijk worden gesproken van aanvaardbare cijfers.
En alhoewel een interessante, wordt het zeker qua voorbereiding geen gemakkelijke week voor Vreven. Het is een prettig gegeven voor club en spelers dat meerdere jongens op het clubsecretariaat een uitnodiging voor een interland mochten afhalen, maar ik blijf het nefast vinden voor een goeie voorbereiding op de volgende wedstrijd om nog niet te spreken over de vermoeidheid. Als ik bv. zie dat Luxemburg deze avond in Wit Rusland speelt moet dat toch een hele onderneming zijn voor Laurent Jans om woensdag fris en monter op het trainingsveld in Beveren te staan. En wanneer Jans een Rode Duivel, Italiaan of pakweg Spanjaard zijn, gis ik dat hij in wat meer luxueuzere accommodaties zou verblijven dan wat de bescheiden Luxemburgse voetbalfederatie zich kan veroorloven. Nu telt voor sporters maar één ding en dat is opgeroepen worden en de eer van hun land mogen/kunnen verdedigen, maar ik neem toch aan dat men zoiets het liefst doet in de meest optimale omstandigheden. En over interlandvoetbal gesproken : wat mooi dat Aleksandar Boljevic vrijdagavond, uitgerekend tegen de Belgische beloften, met 2 knappe goals een belangrijk aandeel had in de 3-0 overwinning van Montenegro. Wat is voetbal toch een raar spelletje ! Vorige week zaterdag in Westerlo deelde Aleksandar nog mee in de malaise van Waasland-Beveren dat amper tot een constructieve aanval kwam in het Kuipje om vervolgens een kleine week later plots een neus voor goals te hebben. Akkoord, het zijn zogezegd maar de beloften, maar je moet het wel doen op dat internationaal niveau en de jongens die tegen hem stonden waren toch niet van de minste.
Zich goed voelen in een ploeg en op de juiste positie worden uitgespeeld en opdrachten krijgen die in je mogelijkheden liggen, het goed spelen hangt echt van zoveel factoren af en dat maakt het voetbal zo aantrekkelijk, maar soms ook zo moeilijk in te schatten.

* Yellow Blue raast verder.
In deze orkaangevoelige tijden doet ook YB zijn duit in het zakje. De topper bij St.-Gillis Dendermonde werd op spektaculaire wijze met 1-4 gewonnen. Op zichzelf een indrukwekkend resultaat, maar vooral wanneer men weet hoe het tot stand gekomen is. Bij rust leidde de thuisploeg verdiend met 1-0, maar de tweede helft van de mannen van Stefan Van Rumst moet verbluffend zijn geweest en tevens de tweede opeenvolgende keer dat Yellow Blue een benarde situatie compleet weet om te draaien. Volgende week zondag komen de White Boys uit Sint-Niklaas naar de Freethiel. De nieuwe nummer 2 is nu Kieldrecht dat met 4-0 de punten in groot-Beveren hield.
In de tweede amateurreeks speelde Bornem thuis 1-1 gelijk tegen Westhoek en verloor Sint-Niklaas met 0-1 van Petegem. Beide ploegen draaien keurig mee en wat Bornem betreft is dat geen wonder als men weet dat de trainer Bart Selleslags heet, maar wat bijzonder knap is dat Bart het recept heeft samengesteld van een exotische cocktail met als ingrediënten enkele ervaren spelers waaronder Hervé Onana, maar hij is er tevens in geslaagd zijn elftal met lokale spelers te verankeren en op het niveau tweede amateurs is dat geen simpele zaak.

PVW.