StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GEEN VERDERE VOELING VERLIEZEN.

Verliezen tegen de rode lantaarn, deze overnemen en daarenboven enkele concurrenten iets verder zien weg sluipen, dat is de beknopte samenvatting van een pijnlijke speeldag 9 een kleine twee weken geleden. Aan Waasland-Beveren om er voor te zorgen dat speeldag 10 veel prettiger herinneringen zal nalaten en dat is nodig, want zelfs in geval van winst komt W-B met 9 punten uit 10 wedstrijden niet eens aan een puntje gemiddeld per match en dat zou een vaag voorteken zijn voor wat volgt.

Na de opsteker tegen Club Brugge volgde met STVV, Lokeren en Westerlo een zogezegd haalbaar drieluik, maar het resultaat was met 1 op 9 bijzonder pover. STVV was een volledige afknapper, maar alhoewel Lokeren en Westerlo geen goeie wedstrijden waren, zat er toch meer in dan één schamel puntje tegen Lokeren. Indien Waasland-Beveren van dit seizoen nog iets wil maken zou een overwinning tegen Eupen geen speeldag te vroeg komen, want de nood aan keiharde competitiepunten wordt stilaan hoog. Met KAS Eupen ontvangt W-B een elftal dat tot een paar weken geleden nog werd geloofd voor zijn aantrekkelijk en aanvallend voetbal met hoofdzakelijk exotisch klinkende namen. Het atractieve voetbal is gebleven, maar de voorbije matchen lieten de Oostkantonners op verdedigend vlak nogal wat steken vallen en dat had zijn invloed op de resultaten, want Eupen is inmiddels afgegleden naar plaats 15 en staat met 7 punten op gelijke hoogte met Westerlo, maar dat is nog altijd met een puntje meer dan hekkensluiter Waasland-Beveren. Zegt deze vaststelling niet alles over het belang van deze wedstrijd ? In de wetenschap dat zaterdag STVV op Staaien Westerlo over de vloer krijgt, Moeskroen thuis Genk ontvangt en Lokeren naar Anderlecht moet, kan speeldag 10 zowel rampzalig als hoopgevend worden voor Waasland-Beveren, maar doet het er goed aan de gouden regel te respecteren die stelt dat men eerst zelf de verwachtingen inlost alvorens om zich heen te kijken.

Met Eupen krijgt W-B één van de best voetballende ploegen in de Jupiler Pro League over de vloer en die zien we liever komen dan stug verdedigende teams. Het belang van de wedstrijd is voldoende geschetst en nu maar hopen dat technische staf, spelers en supporters hun verantwoordelijkheid zullen opnemen om deze uitdaging (en dat is het echt wel) tot een goed einde te brengen.

Patrick Van Wesemael.