StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendoverzicht.
We zijn 10 speeldagen onderweg in de Jupiler Pro League en zondagavond heeft Anderlecht na een belabberde partij de leiding overgenomen van Zulte-Waregem. Wat Waasland-Beveren betreft ziet het er naar uit dat we onze blik "voorlopig" naar de onderste regionen van het klassement moeten richten waarbij het goeie nieuws is dat W-B op speeldag 10 DE uitstekende zaak heeft gedaan waarmee het eigenlijk al over 3 weken in STVV had moeten beginnen.
Maar 9 punten uit 10 wedstrijden is gewoon te weinig. Met echter een derde van de reguliere competitie gespeeld is het nog niet te laat om daaraan te werken, want hoe prettig de tweede helft tegen Eupen ook was (althans die 7 bijzondere minuten), dit resultaat vraagt om bevestiging. Anderzijds, op basis van wat er tussen de lijnen werd getoond verdient W-B zeker hoger te staan, maar die 3 opeenvolgende mindere tot slechte matchen tegen STVV, Lokeren en Westerlo hebben het beeld op dat vlak vertekend. Het andere "goeie" nieuws is dat er amper 3 punten verschil zitten tussen plaats 10 (Lokeren en Moeskroen) die overigens ook 10 punten tellen en de kersverse rode lantaarn Eupen. Zeven ploegen op een zakdoek afstand van mekaar, dicht bijeen is het warm wordt wel eens gezegd, maar ik heb het liever toch wat frisser. Van dit zevental heb ik groot respect voor Moeskroen dat constant wordt leeg geroofd door de gieren (Marquet via Standard en Michel rechtstreeks) naar de Freethiel (maar enkele betere spelers vertrokken naar het buitenland) en toch blijft het duo De Boeck-Staelens heel mooie resultaten neerzetten, zelfs tegen ploegen met play-off I-ambities.
W-B en Lokeren worden dan weer beloond voor het uitstel om hun trainer aan de deur te zetten. Toen ik gisteren Anderlecht-Lokeren aan het volgen was moest ik terugdenken aan de eerste match van het seizoen tussen Charleroi en W-B. Toen ook voetbalde Beveren bij momenten Charleroi van de mat, kon het aanspraak maken op een strafschop kort voor tijd, maar de realiteit werd verkracht in blessuretijd. Niet slim van Lokeren om ons na te apen in Anderlecht. En om nog eens te onderstrepen hoe onvoorspelbaar het voetbalspelletje is : Lokeren speelde 8 wedstrijden als een kandidaat-zakker (redelijk schandalig met dat materiaal), maar veegde de mat aan met Kortrijk vorige speeldag en deed het prima in Anderlecht en die stelling gaat ook op voor Westerlo dat knap een puntje meesprokkelde uit Sint-Truiden, maar wel 7 op 9 pakt in de wedstrijden uit Anderlecht, thuis W-B en op Staaien. Dat STVV blijft voorlopig wat zoeken naar zichzelf. Fors uitgehaald tegen W-B en zeer verdienstelijk in Oostende, maar de 2-2 thuis tegen Westerlo zal toch als een teleurstelling zijn ervaren. En om bij de genoemde ploegen van plaats 10 t.e.m. 16 te blijven, komend weekend ziet er weer razend interessant uit. De meesten krijgen een lastige opdracht voorgeschoteld waarin zij de absolute underdog zijn, maar wie toch punten pakt zal bij de winnaars van de week horen. Wat dachten jullie van Standard-Wb, Z.Waregem-Lokeren, Eupen-Gent, Genk-STVV en Mechelen-Moeskroen en Westerlo-Charleroi ?

In de tweede amateurreeks A zet Bornem de ingeslagen weg naar boven rustig en onopvallend verder. Zondag werd met 2-1 gewonnen van een vroegere zekerheid in de eerste klasse KRc Harelbeke. Zeggen de namen van Joris Detollenaere, Steven Wostijn en een zekere Hein Vanhaezebroeck jullie nog iets ? Overigens, Hein was dit weekend zo lief op televisie dat hij zijn naam wel kon veranderen in Vankonijnebroeck ! Zou Gent misschien gewonnen hebben ? Nog in deze reeks verloor het Sint-Niklaas van Robby Buyens met 3-2 in Brakel. Bornem staat heel flink op een mooi vijfde plaats, de Klaasjes zijn met 7 punten uit 7 wedstrijden op een elfde plaats terug te vinden.
Yellow Blue doet het in de derde provinciale Oost-Vlaanderen op zijn Feyenoords. Alles gewonnen tot nu toe (24 op 24), bij Feyenoord staat de teller wel op 9 opeenvolgende overwinningen. Tegen White Boys uit Sint-Niklaas viel het doelpunt van de zekerheid pas in blessuretijd (3-1).
White Boys wordt getraind door Bryan Bulteel (ex-jeugdspeler van KSK Beveren) en in de ploeg ook Philipe Moutinho, eveneens een gewezen jeugdproduct van de Freethiel. Yellow Blue Beveren heeft inmiddels 6 punten meer dan de nummers 2 en 3 en dat zijn Opdorp en Kieldrecht waardoor met nog 2 matchen te gaan in het eerste periodekampioenschap de buit zo goed als binnen is.

PVW.