StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40
Fichebak oud-spelers SK Beveren
Memorabele wedstrijden van SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

De uiteindelijk riante 4-2 winst tegen Eupen was een schitterende zaak afgelopen weekend, maar mag vooral geen aanleiding zijn om minder kritisch terug te blikken op zaken die beter konden en dat was wat mij betreft onvoldoende dreiging in de eerste helft. Welke analyse heeft sportief manager Danny De Maesschalck gemaakt van het eerste wedstrijdbedrijf ?
Danny : "We hadden de wedstrijd volledig onder controle en hebben Eupen belet gevaar te stichten in de nabijheid van onze zestien. Zelf hebben we een drietal behoorlijke mogelijkheden gehad waarbij ofwel de laatste bal net iets te onzuiver was, ofwel doelman Van Crombrugge er goed tussen zat. Ik meen echter dat op basis van onze dominantie in de eerste helft er weinig af te dingen viel op de 1-0 ruststand."

Heb je er een verklaring voor waarom de wedstrijd binnen het kwartier na de herneming de verkeerde kant dreigde op te gaan ?
Danny : "Ondanks de aandacht die er de voorafgaande dagen aan besteed werd, viel de druk op de speler in balbezit weg en er lopen bij Eupen enkele jongens rond die wanneer ze voldoende tijd en ruimte krijgen, tot iets moois in staat zijn. Niet voldoende druk houden was dus om moeilijkheden vragen en dat is ook gebleken. Dat gebrek aan scherpte bij het begin van de tweede helft hebben we cash betaald, maar gelukkig restte er voldoende tijd om de scheve situatie alsnog recht te zetten."

Hoe frustrerend is het voor een doelman om geen bal te zien en er toch 2 uit zijn netten te moeten vissen ?
Danny : "Heel frustrerend, maar de overwinning heeft dat gevoel van onmacht ongetwijfeld verzacht. Als we het parcours van Köteles bij W-B tot nu toe overlopen heeft hij een drietal moeilijke ballen moeten pakken en voor de rest ging 90 procent van wat tussen de palen belandde binnen."

Was de gelijkmaker van Schrijvers een keerpunt in de wedstrijd ?
Danny : "Sowieso ! Je stapt de kleedkamer binnen met 1-0 en het gevoel van de match in handen te hebben. Wanneer die evolutie zich zou doorzetten na rust was er geen vuiltje aan de lucht geweest, maar de 2 tegengoals op amper 10 minuten tijd waren een ijskoude douche. Er kwam overigens terecht wat reactie los bij de supporters en de twijfel slaat toe bij eenieder die het goed meent met de club. Op dat moment is het van het grootste belang die onzekere situatie tot een minimum te beperken om enerzijds vertrouwen te tanken uit de gelijkmaker en anderzijds de tegenstander opnieuw een tik te verkopen."

Kan het bevrijdend werken voor Demir, Marquet en Schwartz dat zij hun eerste goal in Beverse loondienst hebben gescoord ?
Danny : "Natuurlijk zal Erdin bijzonder blij geweest zijn met zijn goal, maar misschien nog het meest omwille van de belangrijkheid van het doelpunt (het was de 3-2), maar als verdediger heb je andere prioriteiten. In dat opzicht was de beslissende 4-2 van Schwartz als aanvaller belangrijker omdat een spits leeft van en voor doelpunten. Van Marquet weten we dat hij een goeie trap in de benen heeft en zijn kans moet gaan als die zich voordoet. Het is sowieso een opdracht van de 2 middenvelders om te proberen voetballend in de buurt van de zestien te geraken, want er was ook nog de kopbal van Seck die spijtig genoeg onvoldoende gekadreerd was."

Was de overwinnng het gevolg van een sterke wedstrijd of zat de zwakte van de bezoekers er ook voor wat tussen ?
Danny : "De waarheid ligt zoals gewoonlijk ergens middenin. Ik ben van mening dat we een zeer degelijke partij hebben gespeeld en daarbij goed gebruik maakten van de mogelijkheden die er lagen in de omschakeling. Het is een pluspunt dat we de wedstrijd vanaf het begin in handen hebben genomen en de ruggen gerecht op een cruciaal moment toen het 1-2 werd wat op weerbaarheid van de groep wijst."

Op de radio vertelde de verslaggever dat de voorzitter voor de match de druk heeft afgehouden door het vertrouwen in spelers en trainers nogmaals te bevestigen, maar ik kan me niet voorstellen dat in geval van verlies er geen vlieg aan de lamp had gezeten.
Danny : "Dat verhaal strookt niet met de werkelijkheid. Ik was er zelf getuige van dat de voorzitter de spelers heeft toegesproken om te benadrukken dat het gestelde vertrouwen in de spelers bij de gesprekken en het ondertekenen van hun contract met W-B tot wederzijdse voldoening leidde en dat dit ondanks de mindere resultaten niet is aangetast. Daarbij is het woord "druk" niet eens gevallen. Meteen na de match in Westerlo heeft het bestuur bevestigd dat Stijn wel degelijk onze trainer zou zijn tegen Eupen, maar het laat zich raden dat een nederlaag tegen KAS Eupen een item had geweest op de eerstvolgende bestuursvergadering."

Wat mogen we verwachten van de wedstrijd zondagavond op Sclessin ?
Danny : "Standard heeft stapsgewijs weer de weg naar de pedalen gevonden. Een wedstrijd in Luik is nooit gemakkelijk en daarbij is respect op zijn plaats, angst onnodig. Vanuit een goeie organisatie moet het de bedoeling zijn stevig weerwerk te bieden en dan is het niet onmogelijk daar iets te rapen op voorwaarde dat we als team een blok vormen."

Het is een huizenhoog cliché, maar het openingsoffensief overleven zou kunnen helpen om met een mooi resultaat naar het Waasland terug te keren.
Danny : "Het Europees voetbal van donderdag kan eventueel meespelen en daarom is het belangrijk onze netten zo lang mogelijk ongeschonden te houden. Maar er loopt uiteraard genoeg kwaliteit rond bij Standard om uit het niets toch optimaal resultaat te puren."

Patrick Van Wesemael.