StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TIJD OM NOG EENS IETS TE PAKKEN OP VERPLAATSING.

De uitwedstrijden in Charleroi, Genk, Oostende, STVV en Westerlo leverden slechts één schamel puntje op en dat werd eerder verrassend, maar dik verdiend in Genk uit de brand gesleept. Het spreekt altijd meer tot de verbeelding wanneer punten worden gepakt tegen ploegen met naam, maar in het geval van W-B zijn die tegen concurrenten vaak veel meer waard.

Zowel Standard als Waasland-Beveren waren afgelopen weekend goed bij schot en elk medeauteur van een spektaculaire wedstrijd waarin telkens 6 goals vielen. In Kortrijk-Standard waren die netjes verdeeld (3-3), maar gelukkig was die verdeling minder evenwichtig in WB-Eupen. Sinds de trainerswissel Ferrera-Jankovic lijkt er niet zoveel veranderd op Sclessin. Betere wedstrijden worden afgewisseld met matchen die twijfels blijven oproepen over tot wat de Rouches echt in staat zijn zoals de bekeruitschakeling tegen Verbroedering Geel. De zoektocht naar meer regelmaat in de prestaties blijft voorlopig de grootste uitdaging voor Jankovic, maar goed of slecht spelen, vooral in het eigen vertrouwde Sclessin kan het in geval van een "superdag" flink spoken. Wat misschien een beetje in het voordeel van de Waaslanders kan spelen is het midweekse Europees voetbal van Standard, maar dan zal het zaak zijn om een vroege achterstand te vermijden waardoor de Luikenaars al te snel achteruit kunnen leunen en inzetten op een beslissende counter.
En over dat Europees voetbal gesproken : knap dat de Luikenaars een 0-2 achterstand tegen Panathinaikos wisten op te halen dankzij 2 stilstaande fases : een strafschop in blessuretijd van de eerste helft omgezet door Junior Edmilson en een vrijschop van Belfodil 10 minuten voor tijd. Stijn Vreven zal alvast de nodige interessante notities hebben gemaakt donderdagavond en vooral benieuwd zijn of de geblesseerd uitgevallen Dossevi speelklaar geraakt tegen zondagavond.

Het was vorige week zaterdagavond toch wel even bekomen na de thriller tegen Eupen die al bij al nog vrij vlotte winst opleverde. Toen echter Eupen in de 57ste minuut zijn tweede bal tussen de palen ook in een tweede goal wist om te zetten, zullen veel supporters van W-B het uiteindelijke happy end niet meer voor mogelijk hebben gehouden, maar wel knap dat de spelersgroep in die moeilijke omstandigheden er in slaagden een vuist te maken en daarmee langer werkgelegenheid verzekerde voor hun coach, want dat voorzitter Dirk Huyck voor de wedstrijd aan de pers nog verkondigde dat zelfs met een nederlaag de positie van Vreven niet ter discussie stond, moet met geen korrel, maar een vol zoutvat worden genomen. Een interviewtje van amper 30 seconden in Stadion gaf mij zelfs het gevoel dat Vreven mits verlies tegen Eupen nog weinig zin had om zijn opdracht op de Freethiel verder te zetten, een beetje vergelijkbaar met de situatie na de met 6-1 verloren match in Genk vorig seizoen toen Stijn naar verluidt op het nippertje kon weerhouden worden om de handdoek te gooien.
De wedstrijd tegen Eupen was een confrontatie met de harde voetbalrealiteit dat men 85 minuten een partij volledig onder controle kan hebben, maar dat 5 minuten van verslappende aandacht/concentratie volstaan om zware avrij op te lopen. Het moet een frustrerende ervaring zijn voor een voetballer daarmee te worden geconfronteerd, maar anderzijds een waarschuwing om 90 minuten lang bij de les te blijven. Een ding staat vast : de ploegen die in de rangschikking de plaatsen 10 t.e.m. 16 bekleden krijgen tegenstanders voorgeschoteld uit de linkerkolom en wie dus punten pakt doet gegarandeerd een gouden zaak in het klassement.

Patrick Van Wesemael.