StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dit is de deur, dit is de kast, dit is het raam.
Zegt het jullie nog iets ? Vrijdagavond na het volgen van de wedstrijd Oostende-Kortrijk merkte ik tot mijn grote, maar aangename verrassing dat op hetzelfde kanaal van Play Sports de reportage werd afgespeeld over de Beverse Ivorianen die enkele jaren geleden door de VRT werd gemaakt.
Schitterend werkstuk waarin een vijftal Ivorianen (Gilles Yapi Yapo, Venance Zeze, Joss Pehe, Arsène Né en Yaya Touré) vertellen over hun komst naar Europa, meer bepaald Beveren. Maar ook een aantal bestuursleden waaronder gewezen voorzitter Frans Van Hoof, Georges Decolfmaecker en Raoul De Waele schetsten een beeld van de toen bij momenten chaotische toestand op de Freethiel omwille van een "bewust" gebrek aan communicatie met de sterke man achter de schermen Jean-marc Guillou. Een mens zou het bijna vergeten, maar ook Wim De Decker die toen nog bij KSK Beveren speelde kwam veelvuldig aan het woord, evenals de coaches Emilio Ferrera, Herman Helleputte en Thierry Pister. Een reportage die de meesten onder julie zeker gezien hebben en wanneer dat nog niet het geval was zou ik daar dringend werk van maken, want het is echt de moeite waard. Veel onvergetelijke diepte- en hoogtepunten werden getoond, maar laat ik eindigen met één van de vele uitspraken die ik van de uitzending heb onthouden : Lierse kwam een keer met Emilio Ferrera als trainer met 7-1 verliezen op de Freethiel en ik dacht dat de verslaggever van dienst Bart Raes was die zich verontschuldigde voor het herhaaldelijk woordgebruik "fantastisch en formidabel, maar het is nu eenmaal zo" verduidelijkte Bart.

* De helft van het werk zit al mee, maar nu zelf de puntjes op de i zetten !
Zaterdagavond kwamen Lokeren, Moeskroen en Westerlo al in de wei en met 1 op 9 viel de puntenoogst best mee voor Waasland-Beveren. Helaas zitten we in een situatie waarin het geen overbodige luxe is om naar de concurrentie te kijken, maar gelukkig hebben we op dat vlak een tamelijk groot gezelschap.
Nu is het mijn gewoonte om eerst de eigen prestaties kritisch onder de loep te nemen alvorens naar dat gezelschap te kijken, maar omdat W-B pas vanavond om 20 uur in Standard aan de bak moet, kunnen we niet anders dan die gewoonte even om te draaien. Lokeren en Moeskroen die een puntje meer tellen dan W-B verloren respectievelijk in Waregem en Mechelen en waar Lokeren in Anderlecht vorig weekend tekort werd gedaan met een late nederlaag, kwamen de Waaslanders gisteren amper in het stuk voor aan de Gaverbeek. Na de wedstrijd hoorde ik op de radio trouwens heel scherpe taal van de altijd rustige Overmeire. Moeskroen was geen partij voor KV Mechelen, maar hield wel één helft stand. Westerlo pakte toch weer een knap puntje tegen seizoensrevelatie Charleroi en komt op gelijke hoogte van W-B. Vandaag zijn er nog Genk-STVV, Eupen-Gent en uiteraard Standard-WB. De benadering dat wie van de ploegen onderaan dit weekend punten zou sprokkelen een goeie zaak doet in het klassement blijft zeker overeind.

PVW.