StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Midweekvoetbal in de Jupiler Pro League.
Als er aan een pak slaag een voordeel zou zitten is het misschien dat men zo snel als mogelijk uit is op revanche en in dat geval komt het de verliezers van afgelopen weekend goed uit dat er dinsdag-, woensdag- en donderdagavond competitievoetbal wordt gespeeld. Nu was W-B zowat de enige ploeg afgelopen weekend die een pak voor de broek kreeg, maar het puntensysteem zit nu eenmaal zo in mekaar dat de Waaslanders, ondanks die afstraffing, net als Lokeren, Moeskroen en STVV slechts 3 punten kwijt zijn. En om de al zo geplaagde supporters van Waasland-Beveren wat moed te geven en te bewijzen dat de ene speeldag de andere niet is, dit voorbeeld : vorig seizoen werd W-B met 6-1 afgedroogd door KRc Genk, maar de daaropvolgende thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen van Anderlecht (doelpunt Vanzo kort voor tijd).
De huidige klassementspositie van W-B noopt mij vanaf nu wekelijks vooruit te blikken naar het programma van onze concurrenten onderin en het is lokeren dat er vanavond al aan begint op Daknam met de Marc Couckeboys als tegenstander. Westerloo dat aan een fameuze remonte bezig is onder Jacky Matthijsen trekt woensdagavond naar Club Brugge, terwijl de stuntploeg van zondagavond Eupen naar het Kortrijkse Guldensporenstadion moet. Sint-Truiden dat pas in de slotminuut de duimen moest leggen voor KRc Genk, ontvangt morgenavond competitieleider Zulte-Waregem op Staaien. Met de resultaten van de geciteerde wedstrijden op zak mag Waasland-Beveren donderdagavond speeldag 12 afsluiten en dat in een regelrechte clash met concurrent Moeskroen-Peruwelz dat wordt getraind door Glenn De Boeck en Lorenzo Staelens. En of er die avond zaken gedaan kunnen worden in de rangschikking ? Komende zondagavond dan moet Waasland-Beveren wederom op eigen Freethiel aan de bak voor de komst van Anderlecht. Het einde van de heenronde is nabij en met 9 punten uit 11 wedstrijden zullen de mannen van Stijn Vreven dringend hun puntenaantal moeten opvijzelen om een paniekerige terugronde te vermijden.

* Yellow Blue en Bornem aan het feest.
Er staat voorlopig geen maat op het heerschap van Yellow Blue. Dit weekend werd staartploeg Sombeke met 2-6 de baard afgeschoren. Nochtans hingen halverwege de bordjes nog keurig in evenwicht (1-1), maar zoals al zo vaak dit seizoen kwam YB in de tweede helft pas goed onder stoom. Via een 1-4 tussenstand eindigde de partij uiteindelijk op 2-6. Omdat de achtervolgers Kieldrecht en Opdorp niet verder raakten dan een scoreloos gelijkspel bedraagt de voorsprong van Yellow Blue ondertussen 8 punten en is de periodetitel uiteraard een feit met het opmerkelijke doelsaldo van 34 gemaakt en amper 8 tegengoals. Aanstaande zaterdag komt de nr6 Overmere naar de Freethiel.
En ook Bart Selleslags is met Bornem in de tweede amateurreeks A bezig aan iets heel moois. De Scheldederby werd vlot in en tegen Temse met 0-3 gewonnen waardoor de Klein-Brabanders op een gedeelde vierde plaats staan met nauwelijks 2 punten minder dan de nr2. Knap werk Bart ! In diezelfde reeks wordt de grond onder de voeten van Robby Buyens iets heter, want Sint-Niklaas verloor met 3-4 van Torhout.

PVW.