StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GEEN KEUZE MEER !

Er is maar één manier voor Waasland-Beveren om enigszins zijn bijzonder slecht uitrapport te compenseren en dat is door thuis zo weinig mogelijk steken te laten vallen.
Met 1 op 18 buitenshuis dreigt het vertrouwen voor de komende verplaatsingen er niet meteen op vooruit te gaan en wordt de druk voor de wedstrijden op de Freethiel alsmaar opgedreven. De laatste 3 thuismatchen had W-B niet eens zoveel last van die druk, want met 7 op 9 tegen achtereenvolgens Club Brugge, Lokeren en Eupen hadden de supporters weinig aanleiding om te klagen, althans over de behaalde punten.

Het is moeilijk om in het geval van Moeskroen dat maar één puntje meer heeft dan Waasland-Beveren te spreken over een goed seizoen, maar toch ! Wat moet het verdomd lastig zijn voor het duo De Boeck-Staelens om in de chaos van het Moeskroense huishouden het hoofd koel te houden. Maar ondanks het (wellicht gedwongen) duivenkotbeleid van de clubleiding slagen Glenn en Lorenzo er in met een allegaardje aan nationaliteiten en leeftijden de boel draaiende te houden en geregeld punten te pakken. Het zou te goedkoop zijn om te stellen dat Moeskroen-Peruwelz het voordeel heeft dat niks moet, alles mag, want daarmee zou afbreuk worden gedaan aan het verdienstelijke werk van het geciteerde duo dat de sportieve leiding in handen heeft.

Heeft de zware afstraffing van Waasland-Beveren in Standard wonden geslagen, dat is de niet onbelangrijke vraag die we ons moeten stellen na de forfaitscore op Sclessin. Gano en Boljevic werden aan de rust vervangen, maar het kan geen moeilijke keuze zijn geweest voor Stijn Vreven aangezien van doelman tot spits elke Waaslander wel in aanmerking kwam. Verliezen in Luik is geen schande, maar de manier waarop was pijnlijk. Als men technisch vaardige voetballers schaamteloos tijd en ruimte in overvloed geeft is dat om problemen vragen. Het is toch bedenkelijk dat profvoetballers die van 's morgens tot 's avonds met hun vak bezig "zouden" moeten zijn en worden ondergedompeld in allerlei besprekingen en videobeelden, zich keer op keer bezondigen aan telkens terugkerende fouten. We zijn niet eens november of nu reeds staat vast dat het behoud verzekeren en hopelijk nog enkele keren stunten het hoogst haalbare is. En tot eind november mogen we nog hopen op een bekerstunt tegen KRc Genk, maar in afwachting van dit interessant bekerduel zou het prettig zijn wanneer er eerst nog wat wordt geoogst in competitieverband, te beginnen vanavond tegen een rechtstreekse concurrent. Misschien deze critische bedenking bij de komst van de Henegouwers : het voorbije anderhalf jaar haalde W-B bij Moeskroen met Gano, Vanzo, Marquet (via Standard) en Michel 4 spelers weg en dat terwijl Moeskroen al meerdere jaren, net als W-B, de strijd tegen de degradatie aanbindt. Dat er bij ploegen in de rechterkolom van de rangschikking geen goeie voetballers zouden rondlopen is tekort door de bocht, maar zonder het specifiek op deze 4 spelers te betrekken heb ik mijn vragen bij het aantrekken van spelers als Dhondt en Bory. Niks persoonlijks tegen die gasten hoor, maar wanneer men vaststelt dat niet wordt overwogen iemand als Dylan De Belder terug te halen, ontbreekt mij het inzien van de logica om Aaron en Kjetil binnen te halen. Nicolas orye krijgt dan weer het voordeel van de twijfel vanwege zijn leeftijd.

Patrick Van Wesemael.