StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Opdracht blijft dezelfde.
Het is beter de rode lantaarn te bezitten na speeldag 11 dan na speeldag 30, maar het best van al is geen idee te hebben hoe die er van nabij uitziet. Dat W-B hem al een keer eerder had dit seizoen en het rotding na de forfaitnederlaag in Standard wederom in ontvangst moet nemen, zegt ook wel iets over het lopende seizoen. Het begon allemaal veelbelovend met de weliswaar verloren, maar uitstekende wedstrijd in Charleroi. Ook de wedstrijden daarna zaten er enkele tussen die het beste lieten verhopen, maar omdat het gebrek aan efficiëntie bleef aanhouden vroegen bezorgde supporters zich toen al af of het ontbreken van punten die op sportieve basis verdiend hadden geweest, het vertrouwen niet zou aantasten. En waar ik dacht dat die manier van spelen de eerste weken van het seizoen onvermijdelijk punten en overwinningen zou gaan opleveren, hebben de twijfelaars van het begin gelijk gekregen. Het te lang uitblijven van de verhoopte resultaten heeft onmiskenbaar een impact gehad op deze jonge spelersgroep en natuurlijk kunnen we er niet omheen dat we de klasseflitsen van een Moulin en Langil missen. Wat zal een Gano snakken naar iemand die de voorzetten à la Moulin kan schilderen waardoor het doelpunt maken nog enkel een kwestie is van er het hoofd tegen zetten. Marquet komt daarvoor wel in aanmerking op termijn, maar hij was al langdurig geblesseerd en mist nog wat présance. Gedane zaken nemen echter geen keer en vanavond krijgt W-B voor de zoveelste keer in dit nog prille seizoen de kans om goeie zaken te doen tegen rechtstreeks concurrent Moeskroen. Dat vooruitzicht is alvast hoopgevend, maar er zit een gevaarlijke keerzijde aan deze medaille vast. Iets zegt mij dat wanneer men meermaals de kans krijgt zijn klassement op te smukken zoals bv. in Sint-Truiden, tegen Lokeren en in Westerlo en telkens nagelaten wordt daar gebruik van te maken, kan dit kwalijke gevolgen hebben aan het einde van de rit. Tegen Eupen was het al een dubbeltje op zijn kant, maar ik vrees dat Moeskroen een herhaling van het scenario kort na de rust zoals tegen Eupen, niet zal toestaan. Met het vooruitzicht van de match tegen Anderlecht zou het geen slecht idee zijn vanavond tegen Moeskroen een kleine bonus te verwerven zodat we zondagavond omstreeks 22 uur niet voor de derde keer dit seizoen naar bed moeten met een rode lantaarn om de nek. Woensdag, de dag na het ontslag van Georges Leekens, las ik op Twitter een berichtje van Geert De Vlieger die fijntjes opmerkte : "Het is nog geen eind oktober of de vierde trainer staat al aan de deur en er is morgen nog WB-Moeskroen."
Er zullen al enkele klinkende resultaten moeten worden neergezet om te vermijden dat dit soort vervelende speculaties twee- of driewekelijks opduiken. En ondanks het feit dat W-B speeldag 12 afsluit verandert er niks aaan de doelstelling voor vanavond : winnen, winnen, winnen !

* Proficiat feestvarken Cools.
Was het nu tegen Eupen of Standard, feit is dat Jens Cools ondertussen zijn 100ste wedstrijd in eerste klasse op zak heeft en dat is en blijft bijzonder knap voor deze midden twintiger. Jens is niet per se het type voetballer waar een supporter van wakker ligt als hij een keer geschorst is, maar dat maakt het des te knapper dat hij ondanks zijn beperkte technische bagage nu al aan 100 matchen in eerste klasse zit en daar komen er gegarandeerd nog veel bij vooraleer hij over een jaar of 10 zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. Mag ik hem een prima voorbeeld noemen voor veel jeugdspelers ? Dikke proficiat Jens !

PVW.