StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg ZOUTLOOS.

Waasland-Beveren is er niet in geslaagd afstand te nemen van een haalbare tegenstander en daardoor een kloofje te slaan met een vijftal concurrenten.
Het overlaten van de rode lantaarn aan Westerlo is slechts een schrale troost, want zondagavond wacht Anderlecht op de Freethiel, daarna volgt de verplaatsing naar de Ghelamco-Arena om tot slot de heenronde af te sluiten in Beveren tegen Kortrijk. Het zijn niet meteen wedstrijden waarvan men verwacht zijn puntenaantal op te vijzelen, maar op Standard na vorig weekend, komt W-B tegen ploegen die in de linkerkolom staan meestal beter voor de dag dan tegen concurrenten. Niet meteen logisch en evenmin goed voor het klassement, want het is uiteraard veel nuttiger om te winnen tegen bv. Westerlo en STVV dan Genk of Charleroi en het best van al zou zijn tegen elke tegenstander een tandje bij te steken, maar dat kan deze spelersgroep blijkbaar voorlopig niet opbrengen.

Met de resultaten van de concurrentie op dinsdag en woensdag in het achterhoofd had Waasland-Beveren donderdagavond een gouden zaak kunnen doen, maar zo hebben ongetwijfeld ook de mensen van Moeskroen er over gedacht. Een open wedstrijd met 2 ploegen die er zouden voor gaan was de hoop, maar de realiteit was een heel gesloten wedstrijd met duidelijk de betere intenties om er iets van te maken bij W-B. Het ontbrak echter aan scherpte in de zone van de waarheid bij de Waaslanders waardoor Moeskroen al bij al niet eens zoveel moeite had om de brilscore vast te houden. Op het openingskwartier na waren de Henegouwers tevreden met de thuisploeg aan de bal te laten en omdat Schwartz weliswaar veel inzet toonde, maar geen enkel duel kon winnen en de kleintjes Boljevic en Schrijvers moeiteloos in de tang werde genomen door de bezoekende defensie, werd het al bij al een teleurstellende wedstrijd waarin de beide keepers gerust een avondje vrijaf hadden kunnen vragen aan hun sportieve chef. Opmerkelijk : Stijn Vreven haalde in Standard Gano en Boljevic aan de rust naar de kant en ook gisteren tegen Moeskroen zat Zinho Gano aanvankelijk op de bank. Toen echter Zinho zijn opwachting maakte op het uur viel het op dat hij geen enkel luchtduel verloor.
In het wedstrijdslot werd bij Moeskroen de pas ingevallen Moulic die overigens amper op het veld stond en al een unieke kans verknoeide, met rood uitgesloten.
En terwijl ik dit verslagje maak bereikt mij de mededeling dat Stijn Vreven niet langer coach van Waasland-Beveren is. Het Waasland beleeft onmiskenbaar een trainerscrisis.
Voor Georges Leekens was het een geweldige opluchting, want nooit geweten dat een ontslagen trainer zo enthousiast iedereen die zich voor journalist uitgaf te woord stond. Ik vrees dat het bij Vreven anders zal zijn, want hij is een jonge en dynamische coach die misschien nog moet leren dat verliezen nu eenmaal bij de sport hoort. We komen op dit ontslag zeker terug, maar ik hou er aan om Stijn van harte te bedanken voor de inzet, het bij momenten knap spel en mooie resultaten die Waasland-Beveren vorig seizoen onder zijn leiding en ook wel de eerste wedstrijden van het lopende seizoen bracht. Er zat inderdaad de voorbije weken tegen nochtans haalbare tegenstanders geen progressie meer in de ploeg, maar uiteindelijk moest Vreven roeien met de riemen die hij van het bestuur had gekregen en ondertussen is gebleken dat die riemen niet van de beste kwaliteit waren en een stuk overschat.

Patrick Van Wesemael.