StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het ga je goed Stijn.
Het zal wellicht niet voor de laatste keer zijn dat hier de naam Vreven valt, maar een klein anderhalf jaar coach zijn bij Waasland-Beveren niveau Jupiler Pro League is zeker geen evidentie. En wat ik mij afvraag is of de zaak-Leekens een invloed heeft gehad op het stopzetten van de samenwerking tussen W-B en Stijn Vreven. Het viel de voorbije week immers echt op dat de namen van Leekens en Vreven heel vaak in dezelfde adem werden uitgesproken.
Logisch als men het klassement van beide ploegen vergelijkt, maar als we het spelersmateriaal er bij nemen vind ik het toch een merkelijk betere prestatie van Stijn dan van Georges om na 12 speeldagen hetzelfde aantal punten (10) te hebben verzameld. Voor de goede orde : in zijn totaliteit is de omschrijvng "onvoldoende" van toepassing voor zowel Lokeren als W-B.
Andere vaststelling : er was de voorbije weken hier en daar wel wat gemor waar te nemen over de tegenvallende resultaten en er werden natuurlijk af en toe vraagtekens geplaatst bij bepaalde keuzes van Stijn, maar globaal genomen is het bijzonder lang geleden dat een trainer die werd ontslagen bij W-B en zelfs KSKB, zo weinig onder vuur lag bij de fans wat toch wijst op een stuk resterend crediet op basis van de resultaten in het verleden.
Vreven is er tevens op anderhalf seizoen in geslaagd zowel Anderlecht (vorig seizoen) als Club Brugge (dit seizoen) een nederlaag aan te smeren en dat blijft gezien het beschikbare potentieel een knappe prestatie.
Vlug geteld kom ik aan 48 competitiewedstrijden die Stijn als hoofdcoach op de bank zat bij W-B, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat de 12 van dit seizoen er te veel aan waren. Alle betrokken partijen deden hun stinkende best om te laten overkomen alsof het koek en ei was, maar de realiteit zag er anders uit. Het is een publiek geheim dat na play-off II van afgelopen seizoen W-B zijn trainer liever had zien vertrekken en indien er echt belangstelling was geweest voor Vreven zou Stijn dat uiteraard ook gewild hebben, maar KV Mechelen en STVV waren niet meer dan geruchten. Ondertussen werd de rechterhand van Stijn (Werner Martens) opzij geschoven in de hoop dat Vreven zijn conclusies zou trekken, maar een nog doorlopend contract en een gebrek aan concrete interesse stonden een vertrek in de weg. Praten en nog eens praten tot het Stijn de strot uitkwam hadden enkel tot resultaat dat hetgeen al papier stond werd bevestigd en misschien is er in die periode kostbare tijd verloren gegaan om de hand te leggen aan de eerste versterking.
De voor Stijn Vreven overbodig lange gesprekken gaven de clubleiding de illusie dat de Hasselaar wat handelbaarder was geworden in zijn omgang met de vooral jonge spelers, maar karakter verander je niet door op mensen in te praten. Het is vergelijkbaar met een puppie die op jonge leeftijd flink doorbijt, reken maar dat hij dat dan ook zal blijven doen als volwassen hond.
Hoe het ook zij, het hoofdstuk Vreven is er eentje geweest om met een zekere fierheid op terug te blikken. Vorig seizoen heeft immers aangetoond dat W-B vaak dichtbij de linkerkolom aanleunde waardoor de verwachtingen voor dit seizoen iets naar boven werden bijgesteld. De toekomst zal leren of vorig seizoen een toevalstreffer was, tenzij Stijns opvolger in de resterende wedstrijden er in zou slagen W-B als koploper van het groepje te laten eindigen dat nu op een kloof van nauwelijks 2 punten van mekaar wordt gescheiden. Bedankt Stijn voor een fijn hoofdstuk Waasland-Beveren.

PVW.