StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg SPELERS BEZORGEN VREVEN EEN FANTASTISCH AFSCHEIDSCADEAU.

Er waren nogal wat spelers met Siebe Schrijvers op kop die het een "foute" beslissing vonden van het bestuur van Waasland-Beveren om Stijn Vreven aan de kant te schuiven en voor die verontwaardiging valt wel iets te zeggen, maar wanneer een klasbak als Schrijvers die gisteren samen met de hele ploeg maar in het bijzonder Zinho Gano een dijk van een wedstrijd speelde, diezelfde ingesteldheid hadden getoond tegen Moeskroen, had W-B zonder pardon 3 punten gepakt en zou Vreven met zekerheid tegen Anderlecht op de bank hebben gezeten. Was de wedstrijd van zondagavond een soort mea culpa van de spelers naar hun ex-coach ?

Interimcoach Bart Wilmssen had enkele wissels doorgevoerd na de teleurstellende partij van donderdagavond tegen Moeskroen waaronder een noodgedwongen. In de opwarming diende Buatu immers af te haken waardoor Ibrahima Seck een rij achteruit werd geschoven. Het bleek een overbodige beslissing, want het optreden van Seck duurde niet langer dan 20 seconden omdat hij al meteen aan het lichaam van de boomlange Teodorczyk ging hangen en Laurens Visscher geen andere keuze had dan Ibrahima naar binnen te sturen (water gespaard dus, want een douche was zeker niet nodig). Een vooraf loodzware opdracht werd binnen de minuut een kansloze missie, maar niets was minder waar. Bij een hoekschop van Schrijvers verloor Nuytinck te gemakkelijk het luchtduel van Gano en Zinho had geen moeite om in de negende minuut een aarzelende Davy Roef kansloos te laten. Blijkbaar had Seck in de kleedkamer toch een poging gedaan om een douche te nemen en per ongeluk de kraan met koud water open gedraaid, want nauwelijks twee minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht. Heerlijke pass binnendoor van Tielemans waardoor Cools en Jans het even niet meer wisten en het een koud kunstje was voor de Poolse killer van dienst Lukas Teodorczyk om Köteles het nakijken te geven. Ondertussen was Cools op zijn beurt achterin de verbannen Seck komen vervangen en koos Wilmssen er voor om Niels De Schutter op het middenveld de plaats van Cools te laten innemen. De snelle tegengoal weerhield een energieke thuisploeg er niet van om voluit in zijn kansen te geloven met een zeer bedrijvige Schrijvers die Roef op de proef stelde en ook de voor Marquet spelende Michel trapte een keer gevaarlijk op doel. Aan de overkant kwam alle gevaar van Teodorczyk, maar Köteles stond paraat. In de 32ste minuut lag wederom Schrijvers aan de basis van een schitterende voorsprongtreffer. De Brussellse defensie greep onhandig in bij een voorzet van de Genkse huurling en Jens Cools bewees van alle markten thuis te zijn door met een geweldige volly uit te pakken tegen de welke Roef niet het minste verhaal had.
Een herboren Waasland-Beveren zou, ondanks de numerieke minderheid, die voorsprong al bij al probleemloos vast houden tot aan de thee.

De tweede helft verliep qua kansen een stuk minder langs beide kanten, maar het eerste gevaar was toch weer voor de thuisploeg. Een vrijschop van Vanzo moest in twee tijden worden gestopt door Roef. Halverwege de tweede helft werd een doelpunt van de onvermijdelijke Teodorczyk randje buitenspel afgekeurd en even later moesten ook de bezoekers met een mannetje minder verder nadat Badji dom zijn tweede geel pakte. Een onvermoeibare Gano bood Schrijvers de 3-1 aan op een presenteerblaadje, maar Siebe rateerde onbegrijpelijk zijn schot. In het absolute slot borstelde Tielemans de gelijkmaker op het hoofd van wie anders dan Teodorczyk, maar de Pool werd terecht bestraft voor duwen en trekken. Enkele minuten later barstte een waar volksfeest los alsof W-B de kampioenstitel had veroverd. Overdreven natuurlijk, maar wat Waasland-Beveren zondagavond met een man minder gedurende 90 minuten presteerde is toch om U tegen te zeggen. En waar in Stadion zondagavond vooral het zwak presteren van Anderlecht werd "over"-belicht, vond Peter Vandenbempt op maandagochtend het nodig om vooral de heel knappe verrichting van W-B in de bloemetjes te zetten. Tof ook dat Zinho Gano in een interview op televisie de overwinning en zijn doelpunt opdroeg aan Stijn Vreven. De al enkele keren verhoopte sprong in het klassement is eindelijk een feit. Waasland-Beveren staat plots op een mooie elfde plaats en heeft zijn tweede stunt van het seizoen beet. Zondagavond om 20 uur wacht de Oost-Vlaamse derby in de Ghelamco-Arena, maar de driepunter van gisteren maakt dat er met iets meer vertrouwen naar Gent kan worden afgereisd. Toch maar opletten natuurlijk, want de Buffalo's liepen in Mechelen tegen een pijnlijke nederlaag aan en daarenboven won W-B eerder dit seizoen met 1-0 tegen Club Brugge en volgde een week later een zware 4-1 afstraffing op Staaien.

Patrick Van Wesemael.