StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Programma Jupiler Pro League voor volgend weekend.
Belofte maakt schuld : het zou een vast item worden om het programma van onze concurrenten voor het komend weekend te bekijken en de knappe winst tegen Anderlecht mag daar niets aan veranderen. Omdat Gent donderdag Euroepees speelt mag Waasland-Beveren pas zondagavond op de bus stappen met bestemming Gent. Het wordt een gevreesde verplaatsing, want W-B bracht nog nooit iets mee uit de Ghelamco-Arena en daarenboven hebben de Buffalo's iets goed te maken na de toch wel verrassende nederlaag in Mechelen afgelopen zondag. Rode lantaarn Westerlo ontvangt de fiere leider Zulte-Waregem dat ondanks de 0-0 tegen Club Brugge, maar door het verlies van Anderlecht in Beveren, netjes bovenaan blijft blinken. Met wedstrijden tegen Charleroi, Club Brugge en Genk achter de rug en komend weekend Zulte-Waregem, kan de opmars van Westerlo misschien een deuk krijgen. Interessant duel onderin wordt Eupen-STVV aangezien beide ploegen niet tevreden kunnen zijn met een puntendeling. Lokeren tot slot krijgt KV Mechelen over de Daknamse vloer en mag onder leiding van nieuwbakken coach Runar Kristinsson met niets minder tevreden zijn dan winst. Ook speeldag 14 wordt dus razend interessant voor de ploegen in de kelder om te proberen de sprong naar het gelijkvloers te maken.

* Bornem blijft bevestigen, Yelow Blue is niet meer te stuiten.
In de tweede amateurreeks A hebben de mannen van Bart Selleslags de smaak nu wel echt goed te pakken. Zondag werd Izegem met 1-0 verslagen waardoor de Klein-Brabanders met Sint-Eloois-Winkel op een gedeelde tweede plaats staan op weliswaar een vijfpuntenkloof van leider Petegem.
In derde provinciale Oost-Vlaanderen lijkt Yellow Blue losgeslagen en daarbij valt het op dat de mannen van Stefan Van Rumst in de eerste helft de kat rustig uit de boom kijken om keihard en genadeloos toe te slaan in een verbluffende tweede helft. Tegen de nummer 6 Overmere was het zaterdag niet anders. Volledige controle in de eerste helft met een logische 1-0 ruststand gevolgd door een wervelende tweede waarin de score al bij al hoger dan de uiteindelijke 3-0 had kunnen oplopen. De kloof met de nr 2 Kieldrecht blijft hierdoor 8 punten. Volgende week trekt Yellow Blue naar middenmotor Robur B.

* Publiciteit voor Siebe mag stoppen !
Extra Time maandagavond was één onophoudelijke lofzang voor de inderdaad schitterende wedstrijd van Siebe Schrijvers tegen Anderlecht.
Het bewieroken was zelfs in die orde dat ik op een gegeven moment dacht : "stop, want anders komen ze hem halen aan de winterstop."
Body gekregen ten opzichte van zijn periode in Genk, hard werkend en geweldig als nummer 10, het is slechts een bescheiden opsomming van de kwaliteiten die hij kreeg toegedicht van Joos en co.
En het volgende toeval speelde zich af : naast mij op tribune G was een plaatsje vrij dat bij het begin van de wedstrijd werd ingenomen door een onbekende, een scout van Leipzich zo zou een tijdje later blijken na een gemoedelijke babbel die ik met de sympathieke man had. Mijn Duits is niet zo goed als dat van Schönberger, maar gelukkig had ik met Heinz de dag voordien getafeld en dus al een beetje kunnen oefenen. De scout noemde de naam van Schrijvers niet, maar het viel mij op dat hij maar één speler van Beveren kende en wist dat hij toebehoorde aan KRc Genk. Toeval ? Hij vond, en wie zal het verbazen na de wedstrijd van Siebe zondag, Schrijvers "klasse". De man was overigens afkomstig van Gladbach en was 15 jaar geleden ook al een keer op de Freethiel geweest in de periode van de Ivorianen met de bedoeling van Marco Né te bekijken.

PVW.