StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Moeder Ingwin Daman overleden.
Ik vernam gisteren het vrij plots overlijden van de moeder van Ingwin Daman.
Ingwin is al vele jaren een drijvende kracht bij supportersclub Beverboys en de VZW Themacafé 2300. Het moet zo goed als onmogelijk zijn om in Beveren te wonen en Ingwin niet te kennen, want hij is wat men zou kunnen noemen een "bb" (bekende Beverenaar). Langs deze weg wil ik namens de Freethielvrienden Bornem en de vele supporters van KSK Beveren en Waasland-Beveren die Ingwin wekelijks, sommigen zelfs dagelijks tegen het lijf lopen, de betrokken families en in het bijzonder de vader van Ingwin, Ingwin en Marijke en hun kinderen, ontzettend veel sterkte toe wensen bij het verwerken van dit ongetwijfeld zwaar verlies. Ingwin is een voetbalbeest in hart en nieren en als jarenlang supporter van de geciteeerde voetbalclubs weet hij als geen ander wat verliezen is, maar dit verlies is er eentje dat helaas met geen ander te vergelijken is en nooit gecompenseerd zal worden.
Laat het een kleine steun betekenen in deze donkere dagen Ingwin en Marijke dat talloze Freethielharten met jullie meevoelen.

* Geen behoefte aan geldwolven op de Freethiel !
Misschien is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren op het moment van publicatie van dit artikel reeds bekend, maar in een Vlaamse krant vond de pas bij Samara ontslagen Franky Vercauteren het nodig om zich wel heel laagdunkend uit te laten over W-B toen hij door de vraagsteller werd geconfronteerd met de vacature bij de Waaslanders. Fijntjes begon hij met de opmerking "met alle respect voor Waasland-Beveren, maar ik heb absoluut geen zin om in dat verhaal te stappen". Hij wou er even tussenuit, maar had inmiddels reisplannen naar de Arabische Emiraten en Spanje gemaakt. Zou het kunnen dat men daar beter betaalt ? Een trainer die geen zin heeft om in eigen land in een nieuw verhaal te stappen, dat moet met de leeftijd te maken hebben zeker ?
Mag ik het zeggen Franky ? Voor geldwolven is er geen plaats op de Freethiel.
Ik vond het overigens een kaakslag voor het bestuur van W-B alsof er een stelletje klungelaars aan het bewind is en W-B een club zonder toekomst.

* Dat zag ik toch anders Stijn.
Maandag las ik een kort artikel met Stijn Vreven die thuis op televisie de wedstrijd WB-Anderlecht had gevolgd en vond dat hij zijn hand zag in de fameuze overwinning van Waasland-Beveren. Eerst en vooral moet ik stellen dat het van veel moed getuigt dat Vreven enkele dagen na dit pijnlijk ontslag deze wedstrijd per se op televisie wilde volgen. Dat hij dit elftal qua fysieke paraatheid en mentaliteit heeft klaargestoomd om tot zulke daden in staat te zijn is een feit, maar of hij tactisch op dezelfde manier had ingegrepen na de wanprestatie tegen Moeskroen als Bart Wilmssen, daar heb ik zo mijn twijfels over. Het in laatste instantie uitvallen van Buatu en Jonathan vervangen door Ibrahima Seck, aan die oplossing had Stijn wellicht ook gedacht. Met Michel, Cools, Vanzo en Gano stonden er echter wel 4 nieuwe namen in vergelijking met Moeskroen aan de aftrap en dat is toch bijna 50 procent van een elftal. Een tactisch sterke ingreep kort na de uitsluiting van Seck vonden veel insiders waaronder Peter Vandenbempt, de vervanging van Myny door Niels De schutter die op het middenveld bergen werk verzette waardoor Cools de positie van Seck ging spelen en daarmee had Jens wel wat ervaring van bij Westerlo. Wat mij betreft was de overwinning tegen Anderlecht wel degelijk mee het werk van Stijn, maar eerder op mentaal dan op tactisch vlak.

PVW.