Zowel het eigen resultaat in Gent als dat van de concurrentie hebben er toe geleid dat Waasland-Beveren de interlandbreak ingaat met 4 punten voorsprong op de rode lantaarn Westerlo. Daarenboven weet het voorlopig ook Lokeren, Moeskroen en STVV achter zich te houden en met pas wedstrijden tegen Anderlecht en Gent achter de rug mogen we inderdaad stellen dat de schade op speeldag 14 beperkt is gebleven.

Scheidsrechter Wim Smet mocht de match tussen het Europese Gent en het T1-loze W-B in goeie banen leiden en achteraf gezien zou dat een koud kunstje blijken. Bart Wilmssen kon weer rekenen op Seck en had ook een plaatsje in de basis voor Niels De Schutter, Michel, Marquet en Cools, terwijl Myny en Schwartz op de bank vertrokken. Hein Van haezebrouck gooide met Simon, Coulibaly, Perbet en Dejaegere een pak aanvallend geweld in de strijd in de hoop de verwachte stugge organisatie van W-B zo snel als mogelijk te doorbreken, maar het duurde toch tot de 26ste minuut alvorens het daarin slaagde. Een kopbal van Perbet sloeg te pletter tegen de paal, maar Brecht Dejaegere was goed gevolgd en trapte de 1-0 voorbij Köteles.
En waar iedereen vanaf dat moment een ontketend Gent had verwacht, waren het de bezoekers daarentegen die op het half uur hun egelstelling verlieten en zowaar tot driemaal toe gevaarlijk kwamen opzetten met niet toevallig Siebe Schrijvers telkens aan de basis. Eerst schoot hij over,daarna noopte hij Rob Schoofs een bal tegen de binnenkant paal te verwerken zodat Mitrovic nog net kon verhinderen dat Gano de 1-1 zou binnen tikken en tot slot van deze offensieve Wase bevlieging trapte Siebe een vrijschop die door Camacho op de Gentse keeper Thoelen werd gekopt. Ondanks de vele aanvallende intenties van Gent was het dus W-B dat aan de rust misschien wel een gelijkspelletje verdiende, want Köteles werd in die eerste helft nauwelijks aan het werk gezet. Rusten dus met een 1-0 tussenstand, maar dankzij een prima organisatie hield W-B zijn kansen gaaf op een hoopvolle tweede helft.

T2 Wilmssen voelde dat er misschien meer te rapen viel dan de ruststand liet vermoeden en wisselde aan de rust een onopvallende Marquet voor spits Ronnie Schwartz. In de 53ste minuut creëerde W-B zijn enige deftige kans in de tweede helft en ditmaal was het Coulibaly die bijna door Schrijvers werd gedwongen de bal in eigen doel te verwerken, maar Yannick Thoelen had niet eens veel moeite om redding te brengen. De tweede helft verliep langs beide kanten teleurstellend met de supporters als voornaamste slachtoffer. Gent vermoeid na de Europese match van donderdag en misschien wel tevreden met de krappe 1-0, terwijl ook bij de bezoekers uit Beveren het vet van de soep was. Door die geringe voorsprong bleef natuurlijk de spanning in de wedstrijd en bij het ingaan van het slotkwartier bracht Wilmssen Myny nog in de ploeg ten koste van Julian Michel, maar in de 79ste minuut viel de beslissing. Seck verloor een luchtduel van Coulibaly waardoor Saief op Köteles kon afstormen en de 2-0 eindstand vastleggen.

Gent-WB was geen goeie wedstrijd, maar tv-commentator Wouter Laeremans merkte toch op dat de Gentse doelman Thoelen een degelijke wedstrijd speelde en die vaststelling strookte met de mening van een ontgoochelde Siebe Schrijvers die vond dat er meer had ingezeten, maar hij moest ook toegeven dat er bij momenten te slordig werd gevoetbald om het de thuisploeg echt lastig te maken.
Door de puntendeling zaterdag van Lokeren en Mechelen, het verlies van Westerlo tegen leider Zulte-Waregem, de winst van Eupen tegen STVV en het verlies van Moeskroen in Standard, springt enkel Eupen over Waasland-Beveren in de rangschikking. Het klinkt wellicht nog beter te stellen dat W-B bij het ingaan van de interlandbreak Lokeren, Moeskroen, STVV en Westerlo voorafgaat in het klassement. Op zaterdag 19 november zakt KV Kortrijk af naar de Freethiel en dat lijkt mij een bijzonder interessante match voor de nieuwe coach om de heenronde mee af te sluiten en vooral de thuisreputatie van 5 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden met een zesde uit te breiden.