StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedankt Bart !
De soap rond een nieuwe trainer is nog niet van de baan en het is bedenkelijk dat de interlandonderbreking de clubleiding een handje moet komen toesteken. Overigens, wat dwaas van de club om, wanneer Janevski zoveel aandacht hecht aan het meebrengen van Maric en de club bij haar standpunt blijft de technische staf in tact te houden, zich zo in bochten te blijven wringen tot er een oplossing komt om de komst van Janevski te forceren. Naar de buitenwereld toe zal er ongetwijfeld verkondigd worden dat die zaak van de baan is, maar de ontwikkelingen van de voorbije dagen hebben nu eenmaal tot gevolg dat nog voor het eerste moment van samenwerken tussen Janevski en Wilmssen (als dat er ooit komt natuurlijk) het vertrouwen al een deukje heeft gekregen.
Maar ik zou nog even terugkomen op Bart Wilmssen : ik ken die man van haar of pluim, maar wel knap hoe hij de groep heeft opgevangen en klaargestoomd na het vertrek van Stijn Vreven. Een compliment voor Bart hoeft in deze absoluut geen steek onder water te zijn richting Vreven, maar die man heeft wel kaas gegeten van een elftal neerzetten. Anderlecht was quasi een perfecte wedstrijd en ondanks het kwaliteitsverschil tussen Gent en W-B zondagavond had er met een tikkeltje meeval misschien wel een puntje ingezeten. Uitgerekend onze zwaar beproefde en vaka in vraag gestelde defensie heeft in de matchen tegen Anderlecht en Gent nauwelijks iets weggegeven en dat is sterk. Of zou het uitvallen van Buatu daar iets mee te maken hebben ? Dat er iets schortte aan ons centraal duo achterin, zowel dit als vorig seizoen, daar was zelfs geen discussie meer over. Wanneer echter dit centraal duo ondanks de karrevracht aan vaak vermijdbare tegengoals mocht blijven staan, moet het noodlot soms knopen doorhakken zoals in het geval met Buatu.
En om het hoofdstukje Wilmssen af te sluiten : het is mij opgevallen dat in de weinige korte interviews met Bart hij steeds zeer sereen overkwam en telkens de club Beveren of familieclub Beveren vernoemde. Nu schijnt Wilmssen iemand te zijn die het voetbal financieel niet nodig heeft om rond te komen, maar ik vond hem in die korte periode groot in nederigheid en ook dat is klasse.

* Yellow Blue neemt straatlengte voorsprong, Bornem blijft ondanks verlies op plaats 2.
Bornem heeft zondagnamiddag geen al te prettige herinneringen overgehouden aan de verplaatsing naar het sjieke Knokke. De mannen van Bart Selleslags verloren met 2-0, maar blijven ondanks die nederlaag keurig op een met Sint-Eloois-Winkel gedeelde tweede plaats op ondertussen toch al 8 punten van koploper Petegem. Voor Sint-Niklaas en Temse blijft de miserie duren.
Zij staan onderin de rangschikking en het Sint-Niklaas van Robby Buyens liet een unieke kans liggen om de concurrentie een tik te verkopen. Thuis tegen Halle raakte de Klaasjes niet verder dan een scoreloos gelijkspel.
Yellow Blue heeft in de derde provinciale Oost-Vlaanderen inmiddels een straatlengte voorsprong op Kieldrecht en Opdorp die dit weekend niet tot winst kwamen. YB behaalde een moeizame 1-2 overwinning op het veld van Robur B (Moerzeke) en moest voor de zoveelste keer dit seizoen een achterstand ophalen. Volgend weekend ontvangt Yellow Blue op de Freethiel de buren van Kieldrecht, de nr2 dus. Voor de rangschikking wordt dit geen spannende wedstrijd, hopelijk wel als derby. Toch een knappe prestatie van Stefan Van Rumst om als coach van de torenhoge favoriet een dergelijk ruime kloof te slaan.

PVW.