StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Cedomir Janevski wordt opvolger Stijn Vreven.
Wat een verrassing ! Cedomir Janevski nieuwe coach van Waasland-Beveren, dat hebben ze nu eens ongelooflijk goed verborgen kunnen houden.
Hoe zou de aankondiging van een nieuwe trainer er uitzien wanneer men het woordje "profiel" niet zou mogen gebruiken ? Het moet ook zowat het meest flexibele woord in de Vandale zijn, want in de veronderstelling dat een club wel eens van trainer verandert, maar daarom niet per se van visie, wordt er telkens een coach uitverkoren die het best in het (daar gaan we weer) profiel past, ook al is die totaal verschillend van zijn voorganger. Neem nu de vergelijking Vreven-Janevski, dat is qua temperament toch een wereld van verschil. De ene is de rust in hoogsteigen persoon, de andere zijn perfecte tegenpool. Laat ons in ieder geval hopen dat de Macedoniër Janevski niet te rustig is, want Stijn Vreven werd intern wel eens afgeschilderd als een "moeilijke" jongen, maar misschien heeft een club als Waasland-Beveren zo iemand nodig om iedereen scherp te houden.

Cedomir Janevski werd warm gemaakt voor het trainersvak door Trond Sollied met wie hij zowel bij het Griekse Olympiakos als bij Gent een duo vormde met Trond telkens als hoofdcoach en Cedomir als assistent. Cedomir depaneerde in januari 2007 al een keertje bij Club Brugge, maar dan als hoofdcoach. In die hoedanigheid was Janevski ook actief bij Belgrado en 2 Cypriotische teams waarna hij in 2012 voor een seizoen selectieheer van Macedonië werd. Daarna keerde hij terug naar België om als trainer van Bergen en Moeskroen te werken. Het is misschien eigen aan het vak van trainer, maar lang heeft Cedomir het nooit uitgezongen bij een club en laat ons daarom hopen dat de match Janevski-WB een langer leven beschoren is.

Wat ik mij van Janevski herinner is dat hij vrij goed Nederlands spreekt en met Moeskroen positief voetbal bracht. Dat hij er werd ontslagen was gezien de resultaten geen echte verrassing, maar voor de buitenwacht en in het bijzonder de media was het dat wel, rekening houdende met de moeilijke omstandigheden waarin Cedomir bij de Henegouwers moest werken. Aan de trainerskwaliteiten van Janevski valt niet te twijfelen, maar bij veel voetballiefhebbers komt hij wat kleurloos over in vergelijking met bv. een Vreven of Peeters. We wensen Cedomir Janevski alvast veel succes toe met zijn nieuwe uitdaging op de Freethiel. De clubleiding heeft alvast een eerste veldslag van de nieuwe trainer gewonnen, want een niet onbelangrijke eis van Janevski om Milos Maric mee te brengen werd kansloos van tafel geveegd.

PVW.