* Moet W-B Laurent Jans een tijdje missen ?
Het interlandvoetbal heeft naast de spektaculaire 8-1 van België tegen Estland toch ook een beetje minder goed nieuws gebracht. In de wedstrijd Luxemburg-Nederland die zondag om 18 uur begon en door onze Noorderburen met 1-3 werd gewonnen, raakte Laurent Jans vroeg in de match geblesseerd. In een poging om zijn rechtstreekse tegenstander Arian Robbe af te stoppen liep Laurent een hamstringblessure op. Gevreesd wordt dat hij enkele weken langs de kant moet blijven en dat zou een streep door de rekening van Cedomir Janevski zijn die net voor zijn aanstelling met Floriano Vanzo een andere zo goed als basisspeler langdurig zag uitvallen. Laat ons duimen dat Jans wonderbaarlijk snel geneest, want Laurent is op anderhalf seizoen uitgegroeid tot een sterkhouder van Waasland-Beveren die tot nu toe maar weinig in de lappenmand lag.

* Eerste puntenverlies voor Yellow Blue, tweede opeenvolgende verlies voor Bornem.
In derde provinciale Oost-Vlaanderen stond er zaterdag met YB-Kieldrecht een heuse derbytopper op het programma waarvoor de naar provinciale normen grote massa naar de Freethiel was afgezakt. Het werd een interessant streekduel waarin liefst 11 gele en 2 rode kaarten vielen, maar de helft daarvan was niet nodig geweest. Traditiegetrouw dit seizoen liep de thuisploeg tegen een vroege achterstand aan (0-1 na 3 minuten op penalty) en halverwege de eerste helft namen de bezoekers uit Kieldrecht zelfs een 0-2 voorsprong. Kort voor het rustsignaal moest Kieldrecht met 10 man verder en na 5 minuten in de tweede helft hingen de bordjes weer keurig in evenwicht (2-2). Het enthousiaste thuispubliek (wellicht het grootst aantal toeschouwers dat YB in 5 jaar over de vloer kreeg) geloofde in de zoveelste totale ommekeer van de wedstrijd in het voordeel van hun ploeg, maar na een onnodig tweede geel karton voor Penneman van Yellow Blue waaide de storm van de thuisploeg wat over zodat een billijke 2-2 de eindstand bleef. St.-Gillis Dendermonde neemt hierdoor de tweede plaats over van Kieldrecht, maar nog wel op een comfortabele achterstand van 8 punten op de mannen van Stefan Van Rumst.
Volgend weekend is er alweer een derby, want dan trekt Yellow Blue naar de buren van Verrebroek die momenteel de voorlaatste positie bekleden in de rangschikking.
In de tweede amateurreeks A verloor Bornem zondag thuis met 0-1 van Aalst.
Het zakt hierdoor een beetje weg in het klassement, maar schijn bedriegt, want de mannen van Bart Selleslags staan op amper een puntje van plaats 3.
Zwaar verlies was er voor Sint-Niklaas dat met 4-0 verloor in Sint-Eloois-Winkel, maar daar zal de vorige week ontslagen Robby Buyens niet meer wakker van liggen. Alhoewel, ik kan mij niet voorstellen dat een coach/sportliefhebber die gedurende een ruime periode met een spelersgroep goed heeft samengewerkt zoals in het geval van Buyens, op leedvermaak hoopt na zijn C4 te hebben gekregen.