StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Er komt weer competitievoetbal aan.
We laten het interlandvoetbal nu voor meerdere maanden los (volgende interland voor de Rode Duivels komt er aan eind maart 2017) en focussen ons weer op de Jupiler Pro League die vooral in de kelder van de rangschikking bijzonder boeiend is. Nu we de teletekst van de VRT moeten missen is het goed dit geheugensteuntje mee te nemen naar speeldag 15 die vrijdag wordt geopend met STVV-Club Brugge.
Eupen staat met 15 punten op de bovenste trap van de kelderverdieping gevolgd door Waasland-Beveren met 13. De buren van Lokeren zitten met 12 punten W-B op de hielen en voelen op hun beurt de hete adem van Moeskroen in de nek dat 11 punten telt. Sint-Truiden heeft 10 punten en dat is er eentje meer dan Westerlo dat met 9 punten de weinig fiere bezitter van de rode lantaarn is.

Vrijdagavond ontvangt STVV op Staaien Club Brugge en reken maar dat Blauw-Zwart met een bang hartje afzakt naar Limburg, want in het verleden is Staaien wel vaker een struikelblok geweest voor menig topper. Cedomir Janevski mag een dag later debuteren als coach van W-B en mag dat doen tegen Kortrijk. Niet gemakkelijk, maar buitenshuis durven de mannen van Belhocine wel eens een steekje laten vallen. Lokeren gaat op bezoek in Charleroi en moet hopen op een mindere dag van de seizoensrevelatie tot nu toe. Eupen voert het peleton van de kandidaat-zakkers aan en heeft met uit KRc Genk een lastige opdracht. Voor Glen De Boeck wordt het misschien een cruciaal weekend, want Moeskroen ontvant thuis Gent en nieuw puntenverlies van Excelsior zou wel eens het einde van Glen De Boeck als trainer kunnen betekenen. Rode lantaarn Westerlo dat de voorbije weken opnieuw in verval is geraakt mag in Oostende proberen het tij te keren, maar dat wordt knap moeilijk bij een kustploeg die play-off I-bloed heeft geroken. Hoeft het nog gezegd dat W-B mits zelf een goed resultaat tegen Kortrijk, gouden zaken kan doen in het klassement.

* Vijgen na Pasen, maar toch sympathiek.
Waar een interland allemaal goed voor is ! Zondag waren een aantal leden van de Freethielvrienden Bornem present in het Koning Boudewijnstadion voor de interland België-Estland. Toeval is het niet, maar na afloop van de wedstrijd hadden onze voorzitter Ronny en Yves nog een hongertje waardoor zij aan een van de vele kraampjes halt hielden om de innerlijke mens wat te versterken. Onze voorzitter had zijn sweater aan van de Freethielvrienden en dat werd fijntjes opgemerkt door een al even hongerige fan van Westerlo die Ronny en Yves nog eens bedankte voor de overwinning op de laatste speeldag van vorig seizoen waardoor Westel alsnog in eerste bleef en OHL de pineut was. Wel sympathiek van die gast van Westerlo natuurlijk, maar ook gedurfd dat hij een paar seconden later aan het olijke duo van de Freethielvrienden vroeg of zij er een paar weken geleden ook bij waren in Westerlo. Gelukkig hadden Ronny en Yves al enkele beten binnen, want anders had ik het niet zien goed komen ! Toch wel hoor, want je kan met die gasten lezen en schrijven zolang ze maar kunnen eten en drinken !

PVW.