StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Op het vlak van blessures zat het Waasland-Beveren de voorbije dagen tegen. Een tweetal weken geleden diende Floriano Vanzo af te haken met een kruisbandletsel en maandag kwam ook Laurent Jans de ziekenboeg vervoegen na een opgelopen kwetsuur in het begin van de interland Luxemburg-Nederland. Blijft de prognose over de langdurige onbeschikbaarheid van Vanzo behouden was mijn eerste vraag aan sportief manager Danny De Maesschalck.
Danny : "Inderdaad, Floriano wordt 1 december geopereerd en er wacht hem een revalidatie van +- maanden. Dat het nog zolang duurt alvorens de ingreep wordt uitgevoerd heeft te maken met het feit dat de ervaring heeft geleerd dat het beter is enkele weken te wachten met een ingreep waardoor de kans op ontstekingen achteraf kleiner zou zijn. Laurent Jans van zijn kant ondergaat deze voormiddag (woensdag) de nodige onderzoeken in het ziekenhuis die hopelijk in de namiddag meer klaarheid zullen brengen over de ernst van de blessure. We "hopen" op een verrekking waardoor zijn onbeschikbaarheid merkelijk minder lang zou zijn dan in het geval van een spierscheur. Wie zijn plaats in afwachting zal innemen ? In principe is Niels De Schutter aangetrokken als doublure voor Jans."

Waasland-Beveren heeft vijf opeenvolgende wedstrijden niet meer verloren op de Freethiel en daarbij zaten toch kleppers als Club Brugge en Anderlecht. Is dat iets wat stilaan leeft in de spelersgroep ?
Danny : "Er is inderdaad een groot contrast tussen onze uit- en thuiswedstrijden. De cijfers zeggen in dit geval alles : 1 puntje behaald buitenshuis en 12 op de Freethiel. Dat heeft dikwijls ook te maken met de ingesteldheid van de tegenstander en het feit dat een speler zich nu eenmaal beter in zijn sas voelt wanneer hij met de steun van het publiek in de eigen vertrouwde omgeving kan spelen."

Moeten we vrezen voor een kerktorensyndroom zoals destijds onder Rik Pauwels ?
Danny : "Zover is het nog lang niet. Het is wel een vaststelling die past bij het beeld van ons seizoen tot nu toe, nl. een ongelijke verdeling van concentratie en dat komt meer tot uiting en wordt sneller afgestraft op verplaatsing. Hoe sprekend de cijfers ook zijn, het heeft geen zin om te blijven terugblikken."

Hoe schat je onze kansen in tegen Kortrijk ?
Danny : "Met Kortrijk en Charleroi staan we voor een belangrijk tweeluik op de Freethiel, maar per definitie bestaan er geen gemakkelijke wedstrijden voor ploegen zoals W-B. Kortrijk is een stevig geheel dat vlot scoort en zeer gevaarlijk is op stilstaande fases. Alertheid is dus geboden, maar anderzijds moeten de spelers beseffen dat we de komende 2 thuismatchen aan ons puntensaldo moeten werken en daar liggen voorlopig meer mogelijkheden dan op verplaatsing."

Met de wedstrijd tegen Kortrijk wordt de heenronde afgesloten. Qua puntenaantal bleef die iets onder de verwachtingen, maar qua positie in de rangschikking (plaats 12) valt die heenronde niet eens zo hard tegen. Jouw mening graag ?
Danny : "Onze resultaten zijn een juiste weergave van hoe die heenronde is verlopen. Momenten van intense vreugde na overwinningen thuis tegen Club Brugge en Anderlecht en het puntje in Genk, werden afgewisseld met zware afknappers zoals de matchen tegen STVV, Standard, Moeskroen enz. Wisselvalligheid en uitersten die amper door een week gescheiden werden van mekaar, typeren het best onze eerste seizoenshelft. Op zoek gaan naar die constante is dan ook het vooropgestelde werkpunt in de terugronde."

Is die wispelturigheid inherent aan een jonge spelersgroep ?
Danny : "Daar ben ik niet mee akkoord. Het is voornamelijk een kwestie van zijn momenten nemen naar efficiëntie toe en de drang tot en daarbij kan 10 procent een enorm verschil betekenen in het resultaat, zowel qua willen maken van een doelpunt als het niet willen slikken van een tegendoelpunt."

Vorige week spraken we mekaar na 2 dagen Janevski, maar ondertussen zijn we alweer een weekje verder.
Danny : "Cedomir heeft er al wat werkdagen met de groep opzitten en daarbij is het mij opgevallen dat hij een gedreven coach is met oog voor detail die zijn ploeg graag vooruit ziet voetballen zonder daarbij de deur achterin ver open te zetten. Een man met ideeën die enkele scenario's klaar heeft voor de wedstrijd tegen Kortrijk en in die optiek is het uitvallen van Jans een spijtige zaak. De aanpak van Janevski is een stijlbreuk met die van onze vorige trainer, maar ik heb er desondanks een goed gevoel bij. Rustiger in het overbrengen, maar even nadrukkelijk aanwezig. Natuurlijk hangt het lot van een trainer af van resultaten omdat die vaak richtinggevend zijn hoe snel de nieuwe coach zijn groep in een bepaalde gedachtengang meekrijgt."

Patrick Van Wesemael.