StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HEENRONDE ALSNOG WAT GLANS GEVEN.

Zaterdagavond wordt met de thuiswedstrijd tegen Kortrijk een TE wisselvallige heenronde afgesloten. Pluspunten zijn een niet eens zo slechte twaalfde plaats in het klassement en met Club Brugge, Anderlecht en Genk waren er ook enkele verbluffende uitschieters. Teleurstellingen waren de ondermaatse puntenoogst op verplaatsing (het waren niet eens punten, maar slechts één schamel puntje) en de net als vorig seizoen karrevracht aan tegengoals, terwijl de eigen productie ook al in vergelijking met afgelopen seizoen tegenviel. Het is een vreemde conclusie, maar de gewonnen toppers hebben er toe geleid dat W-B mits een degelijke terugronde uitzicht houdt op een voor ons doen goed klassement en dat zou na onze rampzalige start en enkele keren de bezitter van de rode lantaarn te zijn geweest, toch een verrassing zijn.

Amper een tweetal jaar geleden leek KVK voor de buitenstaander een vogel voor de kat als we het hebben over voetbal op het hoogste niveau. Heel wat goeie spelers kregen een vrijgeleide om te vertrekken waardoor Kortrijk van play-off I-gegadigde op korte tijd dreigde te vervallen in een club die zou gaan behoren bij het steeds groeiende kransje teams die als voornaamste prioriteit hadden het behoud te verzekeren. Er werd met veel argwaan uitgekeken naar de inbreng van een buitenlandse investeerder en er waren vraagtekens te over. In het voetbal op lange termijn plannen lijkt voor weinigen weggelegd, maar feit is dat KVK er in die bewuste korte periode zeker niet op achteruit is gegaan. Meer zelfs, Kortrijk is weer een bruisende club geworden waar het vooral prettig toeven is tijdens de thuiswedstrijden in het Guldensporenstadion, want als het een goeie dag heeft moet het daar voor niemand onder doen. Fijn is dat een man met een kort Bevers verleden als speler het thans in Kortrijk uitstekend doet als trainer. Karim Belhocine is officieel geen T1, maar in werkelikheid is hij dat natuurlijk wel en met succes. Het elftal wordt gedragen door een legertje minder bekende Franse spelers (Ouali, Mercier, Gigot, rolland, Saaidi, Métanire enz) die van KVK bij momenten een onstuitbare pletwals hebben gemaakt met vaak schitterend voetbal en een afwerker in de persoon van Saaidi die momenteel het doel met zijn ogen toe weet te vinden. Reken maar dat Kortrijk lang lastig zal doen om het beoogde po1-ticket in de wacht te slepen.

Waarop Waasland-Beveren morgen zijn hoop mag vestigen is de gunstige samenloop van een groeiende thuisreputatie en de vaststelling dat de Kortrijksanen, net als W-B, dit seizoen buitenshuis moeizaam tot puntenwinst komt. Toch maar proberen beseffen dat, hoe knap en onvergetelijk de prestatie tegen Anderlecht ook was, de aanwezigen die bewuste zondagavond getuige zijn geweest van een uitzonderlijke gebeurtenis die niet de minste garantie biedt op een stunt die nog maar in de buurt komt. Er kwam woensdagnamiddag wel goed medisch nieuws van Laurent Jans. Zijn blessure zou minder zwaar uitvallen dan aanvankelijk gevreesd. De voorziene afwezigheid zou tussen 2 en maximum 4 weken schommelen, maar in deze drukke periode komt dat toch snel neer op 3 of 4 wedstrijden. Een goed resultaat van W-B tegen Kortrijk zou wel eens kunnen leiden tot een elfde plaats in de rangschikking halverwege de reguliere competitie en daarop had ik na de nederlaag in Westerlo op 1 oktober en de overname van de rode lantaarn, zelfs in mijn stoutste dromen niet op durven hopen. De wedstrijd tegen Kortrijk is tevens de debuutmatch van Cedomir Janevski als trainer van Waasland-Beveren en het is benieuwd uitkijken welke accentverschuivingen de Macedoniër heeft doorgevoerd.

Patrick Van Wesemael.