StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg BILLIJKE PUNTENDELING NA BITSIGE PARTIJ.

Waasland-Beveren heeft alweer een extra staartje gebreid aan zijn groeiende thuisreputatie. Op 6 augustus werd de eerste thuiswedstrijd met 0-2 verloren van Zulte-Waregem, maar na de billijke puntendeling van zaterdagavond tegen Kortrijk staat de teller ondertussen op 7 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden op de Freethiel en dat is best knap. Het was zaterdag uitkijken naar het debuut van Cedomir Janevski als coach van W-B en achteraf bekeken is zijn test zeer geslaagd te noemen. Waasland-Beveren dat het zonder Buatu, Vanzo en Jans moest stellen (Moren, De Schutter en Myny waren hun vervangers) voetbalde heel verzorgd met achterin een secure Valtteri Moren en vooral in de eerste helft op het middenveld technisch gesmaakte combinaties met Marquet en Michel als toonaangevende spelers. Kortrijk nam echter de beste start, maar had een blunder nodig van Köteles om in de zevende minuut op 0-1 te komen. De Hongaar had zich bij een vrijschop verwacht aan een voorzet, maar had met zijn ervaring moeten weten dat Hervé Kage (ze waren nog ploegmaats bij Genk) over het technisch vermogen beschikt om het rechtstreeks te proberen. Een cadeautje dus vroeg in de wedstrijd voor de bezoekers, maar ook W-B kreeg met de komst van Sinterklaas over een paar weken een penalty in geschenkverpakking met als weldoener de heilige Luc Wouters. Hij bestrafte in de 81ste minuut een lichte duw van Saaidi op Boljevic met de zwaarste sanctie en ondanks het feit dat Schrijvers al iets te oud is om cadeautjes in ontvangst te nemen, bedankte Siebe met de gelijkmaker vanop de stip, tevens de eindstand. In de eerste helft had Birger Verstraete met een prachtige knal Köteles de kans gegeven om zijn misser bij het doelpunt van Kage goed te maken en na rust was er nog een schitterende trap tegen de kruising na dito actie van Ouali.
Tussendoor had W-B vaak het betere van het spel met meestal halve kansen waarbij Schrijvers, Michel, Gano en Marquet waren betrokken, maar het was telkens net niet. De goeie kansen zouden er pas komen nadat Ampomah Opoku halverwege de tweede helft Myny was komen vervangen en de Ghanees een opmerkelijke invalsbeurt kende met enkele geweldige dribbels die ei zo na de 1-1 opleverde en in het absolute slot zelfs de 2-1. Maar in het slot van het absolute slot liet de pas ingevallen Giek Papazoglu nog een unieke kans liggen op de 1-2.

De wedstrijd eindigde dus op een terechte puntendeling waarbij deze bedenkingen : Ibrahimi Seck pakte in het wedstrijdslot zijn tweede gele kaart en dat leverde zijn derde uitsluiting van het seizoen op. Kan iemand die zijn ploeg zo dikwijls in de steek laat het kapiteinschap nog verantwoorden ?
En opvallend, maar het mag de bedoeling uiteraard niet zijn : W-B wist na Anderlecht wederom energie te putten uit een numerieke minderheid en dat wijst op mentaliteit.
De uitblinkers tegen Anderlecht (Schrijvers en Gano) waren gisteren zo goed als onzichtbaar. Moren bracht de verhoopte rust in de defensie en stond zoals het hoort meermaals op de juiste plaats.
De Schutter is geen Laurent Jans, maar hoed af voor de prestatie van Niels zaterdagavond. Omdat het een gewoonte geworden is nemen we die hoed al lang niet meer af voor Demir, maar wat is Erdin een goeie voetballer ! Marquet en Michel zijn technisch uitstekende spelers, maar laat ons hopen dat zij met dat technisch vernuft ook eens creatief omgaan in de toekomst, want het is nog te vaak efficiïnt. Volgende week zaterdag om 18 uur wordt W-B – Charleroi gespeeld en moeten Schrijvers die zijn vijfde gele kaart pakte en Seck geschorst toekijken. Dat biedt zeker perspectief voor Jens Cools en Ampomah Opoku die gisteren beiden een prima invalsbeurt maakten.

Patrick Van Wesemael.