StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B doet alweer goeie zaakjes in het klassement.
De puntendeling met Kortrijk werd achteraf eerder gezien als een gewonnen punt dan 2 verloren punten en zo is het ook. En alhoewel er vaak wordt gezegd dat men met 1 punt niks opschiet, leert een eenvoudig rekensommetje dat drie keer een zogezegd waardeloos puntje uiteindelijk bijna dezelfde waarde heeft als een kostbare overwinning met als enig verschil dat 3 gelijke spelen in de eindafrekening minder doorslaggevend zijn dan één overwinning.
De concurrenten van Waasland-Beveren hadden zoals een beetje te voorspellen was een lastig programma, maar dat ze alle 5 zouden verliezen komt ons wel heel goed uit. Eupen speelde een degelijke partij in Genk, maar goed spelen doen de Oostkatonners wel vaker en is het vaak een kwestie van dat goed spel te vertalen naar keiharde competitiepunten. Moeskroen lag niet eens zoveel onder tegen Gent, net zoals Charleroi weinig overschot had tegen Lokeren en vrijdagavond al moest STVV pas diep in blessuretijd buigen voor Club Brugge.
Het zwaarst onderuit ging Westerlo in Oostende, maar in 't Kuipje zullen ze zich optrekken aan het feit dat ook de concurrentie steken liet vallen.
En dan is het altijd weer razend interessant om vooruit te blikken naar volgend weekend wanneer Waasland-Beveren op zaterdagavond om 18 uur als eerste aan de bak moet van de degradatiekandidaten. Charleroi is op de Freethiel de tegenstander en als W-B dit seizoen één wedstrijd verloor die het altijd had moeten winnen was het die in het Stade du Pays de Charleroi. Een pak niet te missen kansen verkwanselen in de eerste helft, een zuivere strafschop geweigerd zien een tiental minuten voor tijd en met een afgeweken bal in blessuretijd verliezen, daar slaapt een mens slecht van ! Graag revanche Cedomir en zou dat niet tof zijn met je voetballend Charleroi-verleden ? Eupen ontvangt Westerlo en moeten we als supporter van W-B niet eerder inzetten op winst van Eupen waardoor het wel verder zou kunnen weglopen van Waasland-Beveren, maar tegelijkertijd Westerlo een zoveelste mokerslag zou moeten incasseren. Moeskroen wordt verwacht in het Constant Vandenstockstadion en indien de Henegouwers ook daar het onderspit zouden delven ziet het er bijzonder slecht uit voor Glen De Boeck. Toch niet vergeten dat ook Westerlo niet eens zo lang geleden met de volle inzet uit Brussel terugkeerde. Het voordeel aan een onderling duel tussen twee concurrenten is dat ze ofwel beiden punten laten liggen, of minstens één en dat is het leuke aan Lokeren-STVV. Interessante partij omdat de Truiense coach Leco nog altijd graag gezien is in Lokeren, maar wanneer de punten in het weekend broederlijk verdeeld zullen worden op Daknam zijn het beiden verliezers.

* Waaslanders en Klein-Brabanders solidair, Yellow Blue knoopt weer aan met winst.
Zaterdagavond deelden Sint-Niklaas en Bornem na een 2-2 eindstand de punten, maar dat kon gebeuren dankzij een denkbeeldige strafschop voor de Klaasjes in de 90ste minuut. Temse glijdt altijd maar dieper af in de kelder. Ditmaal werd met 2-0 vrloren in Knokke.
Yellow Blue moest zondag meerdere titularissen missen in Verrebroek, maar omdat het in elke helft één keer wist te scoren en de eigen netten schoon kon houden, werd het een eenvoudige en logische 0-2 overwinning. Omdat achtervolger (concurrent is nogal zwaar) St.-Gillis Dendermonde schietoefeningen hield (0-6 winst), blijft de voorsprong 8 punten. Opdorp en Kieldrecht volgen op 12 punten en dat mag gerust een straatlengte worden genoemd.

PVW.