StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Men moet een status hebben om er te kunnen van profiteren !
Maandagavond was Franky Dury de gast in Extra Time en dan is het zaak de oren goed te spitsen voor de zinnige dingen die deze wijze man te vertellen heeft.
Waar ik moest van opkijken was dat hij beaamde wat Frank Raes hem voorlegde, nl. dat de duurste transfer van Zulte-Waregem 350.000 Euro had gekost en dat heel wat spelers werden aangetrokken die elders einde contract waren. Vaak betrof het wat oudere spelers die op een dood spoor dreigden te geraken, afgeschreven is misschien iets overdreven. Leye, Lepoint, De Ryck en Defauw en iets jonger Kaya, Steppe enz., het zijn geen wereldvoetballers en de Belgische zogenaamde toppers halen er hun neus voor op (enkel Defauw mocht het proberen in Brugge), maar een zekere meneer Dury slaagt er in die gasten het gezochte vertrouwen terug te geven, in een mix te dompelen met wat jonge gasten die elders ook al werden afgetest en zie het resultaat van die mix na 15 speelronden in de JPL. Nu zat ik mij maandagavond wat te ergeren waarom Zulte-Waregem zulke spelers kan binnen halen met beperkte financiële middelen en bv. W-B niet. Natuurlijk hangen aan die eindecontractspelers meestal vette contracten vast die kunnen afgeleid worden uit het jaarbudget van Waregem (11,5 miljoen Euro), want dat is toch ongeveer het dubbele van wat Waasland-Beveren kan spenderen aan spelers.

Heeft natuurlijk alles te maken met stabiliteit en status. Dury zit al vele jaren bij ZW en krijgt daar ongetwijfeld de nodige volmachten om zijn kennis uit te spelen bij het onderhandelen met spelers. Hierdoor is Zulte-Waregem onder het bewind van Dury kunnen uitgroeien tot een subtopper waar een minder seizoen zoals enkele jaren geleden geen paniek veroorzaakt. Gevolg hiervan is een stabiele club en het is uitgerekend die status welke spelers over de streep trekt om voor het team van Dury te kiezen. W-B zou met vergelijkbare bedragen mogen zwaaien voor bepaalde spelers om naar de Freethiel te komen, maar zullen toch sowieso sportieve stabiliteit verkiezen boven een jaarlijks gevecht tegen de degradatie met daarenboven het risico mee weg te kwijnen en de eigen spelerswaarde in snel tempo te zien afbrokkelen. Het moet in dat geval moeilijk onderhandelen zijn als vertegenwoordiger van een club als W-B en daarom is het zaak dringend werk te maken van een gewijzigde status. Probleem is echter dat dit soort status wordt opgebouwd over meerdere seizoenen en één uitschieter is wellicht onvoldoende om een voetballer die op de radar staat te charmeren. Mij lijkt het dus nog niet voor morgen dat Waasland-Beveren zijn status kan uitspelen om voetballers die het zelf graag zou willen (niet zij die via managers worden aangeboden) te overtuigen om naar de Freethiel te komen.

PVW.