StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GRAAG REVANCHE VOOR DRAMATISCHE NEDERLAAG IN OPENINGSWEEKEND.

Aan verliezen zitten maar weinig prettige kanten, tenzij het een terugwedstrijd betreft waarin de schade werd beperkt. En zelfs met een terechte nederlaag heb ik meestal niet zoveel moeite, maar verdiend was het verlies van W-B op de eerste speeldag allerminst. Waasland-Beveren pakte in Charleroi uit met een verbluffende eerste helft waarin het de thuisploeg werkelijk van het kastje naar de muur speelde, maar ondanks meerdere goeie kansen haalde een teleurstellend Charleroi de ruststand met 0-0. Na rust verliep de partij evenwichtiger en werd ook de Beverse portier in het spel betrokken, maar in het slotkwartier werd de bezoekers uit Beveren een zuivere strafschop (fout van Mandanda op Cerigioni) onthouden en als klap op de vuurpijl werd een vrijschop in blessuretijd slecht verwerkt door de Beverse defensie waardoor Willems hard kon binnen knallen. Van een onwaarschijnlijke nederlaag gesproken, wel deze wedstrijd was er een schoolvoorbeeld van. De geleverde prestatie van W-B in het Stade du Pays de Charleroi zou de daaropvolgende weken nog meer aanzien krijgen wanneer bleek dat de mannen van Mazzu zich met gemak zouden nestelen in de top6 en momenteel bekleedt het zelfs een gedeelde derde positie met Gent en Club Brugge. Het is en blijft al meerdere jaren verbazingwekkkend hoe Felice Mazzu keer na keer een elftal vanuit de kelder in recordtempo weet klaar te stomen voor de subtop. Voor deze vakman pur sang past alleen maar veel respect.
Hoe knap het klassement van de Zebra's momenteel oogt met die derde plaats, ik volgde de voorbije twee wedstrijden van Charleroi live op televisie en wat mij betreft waren ze niet echt top. Op Kortrijk speelde het een zwakke wedstrijd die met 2-1 werd verloren en afgelopen zondagavond won het verdiend met 2-1 van Lokeren, maar veel glans vertoonde de overwinning niet. Wie wel zijn neus voor goals heeft teruggevonden de voorbije weken is de Fransman David Polet die na tegenvallende passages bij Anderlecht en Gent en ook wel aanvankelijk bij zijn terugkeer naar Charleroi opgegeven leek als prijsschutter, maar de voorbije weken geeft David de critici lik op stuk met zondag nog een geweldige kopbalgoal tegen Lokeren.

Na afloop van W-B – Kortrijk en het nog onverhoopt maar verdiend punt, was iedereen het er over eens dat Waasland-Beveren tegen een stugge tegenstander mooi voetbal had gebracht, maar de scherpte in de nabijheid van de zestien ontbrak, in het bijzonder bij Gano, maar ook wel bij Schrijvers. Siebe is er morgen niet bij omwille van zijn vijfde gele kaart en ook rode Seck ontbreekt.
Misschien is het geen toeval dat Ibrahima tegen Kortrijk al aan zijn derde uitsluiting van het seizoen toe was, want na een vliegende competitiestart met enkele wereldgoals heeft Seck alle moeite van de wereld om dat niveau weer op te pikken en zijn uitsluitingen dikwijls het gevolg van frustratie.
Opoku en Cools maakten tegen Kortrijk een zeer goeie invalsbeurt en komen wellicht in aanmerking voor een basisplaats. En ook Niels De Schutter en Valtteri Moren gaven een prima indruk waardoor het ontbreken van Jans en Buatu werd geneutraliseerd.

Gezien het programma van onze concurrenten kan W-B mits puntgewin tegen Charleroi alweer gouden zaken doen, maar de nummer 3 van de JPL zo maar eventjes opzij zetten is natuurlijk geen evidentie. Wat zou het fijn zijn weer een trapje hoger te klimmen op de ladder van opeenvolgende ongeslagen thuiswedstrijden en de teller op 8 te brengen. Uiteraard is dit maar bijzaak, want in het besef dat er straks meermaals op verplaatsing gespeeld moet worden en ons rapport op dat vlak voorlopig een drama is, doet W-B er goed aan zo snel als mogelijk de comfortzone op te zoeken om van daaruit rustig toe te kijken hoe de degradatiestrijd zich verder ontwikkeld en de eigen supporters te verwennen met aantrekkelijk voetbal.

Patrick Van Wesemael.