StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond zonder Schrijvers.
In de vooravond ontvangt Waasland-Beveren Sporting Charleroi op de Freethiel en dat wordt om meerdere redenen een interessante partij. Onder leiding van Felice Mazzu is Charleroi uitgegroeid tot een gerespecteerde subtopper die halfweg het seizoen gelijke tred weet te houden met Club Brugge en Gent en dus nog volop uitzicht heeft op play-off I.
Bij Waasland-Beveren vraagt het verzorgd combinatievoetbal van vorige week tegen Kortrijk om bevestiging en zullen de mannen van Janevski niets aan het toeval overlaten om hun thuisreputatie die meer en meer gestalte krijgt en waarbij de teller op 7 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden voor eigen supporters staat, naar 8 te voetballen. En er is wat mij betreft nog een interessante uitdaging : zaterdag moet W-B Ibrahima Seck en Siebe Schrijvers missen en vooral wat deze laatste aangaat ben ik razend benieuwd hoe de ploeg dat zal opvangen. Ik heb het niet nagekeken, maar Siebe moet zowat in de meeste wedstrijden waarin W-B punten oogstte één of meerdere voeten hebben gehad door ofwel te scoren op vrijschop of penalty, ofwel met een assist of voorafgaande actie uit te pakken. Daardoor heeft Siebe, ondanks zijn jeugdige leeftijd, zich van onschatbare waarde gemaakt voor Waasland-Beveren en wat jammer dat het onze club nooit zal lukken om hem definitief over te nemen van KRc Genk. In Genk zien ze immers maar wat graag gebeuren dat Siebe zich de voorbije maanden tot een sterkhouder heeft ontwikkeld, weliswaar bij een club die strijd levert tegen de degradatie, maar neem van mij aan dat de Schrijvers in zijn huidige vorm ook het huidige Genk nuttige diensten kan bewijzen. Daarenboven ben ik er van overtuigd dat Siebe na anderhalf jaar Freethiel geen vragende partij meer is om langer in Beveren te blijven en mogen we misschien al blij zijn dat hij ook na de winterstop de kleuren van W-B zal blijven verdedigen, want wanneer Stijn Vreven al in het tussenseizoen voor een andere werkgever had gekozen, was de kans zeer groot dat Siebe hem was gevolgd. Schrijvers is een schitterend voorbeeld voor veel van zijn leeftijdsgenoten die toch verkiezen bij een grote club te gaan voetballen en daar dikwijls kostbare tijd verliezen zoals in het geval van Rob Schoofs (nu Gent en daarvoor STVV), Sander Coopman (uitgeleend door Club Brugge aan Zulte-Waregem) en Leandro Trossard (luxe-invaller bij Genk). Coopman kon natuurlijk niet weten dat Zulte-Waregem zo’n fantastisch seizoen zou draaien, maar vraag is of het geen tijd wordt het "clubje" van Franky Dury stilaan bij de topcubs te rekenen.
En nog even over Schrijvers : wat is hij een klasbak die op geen inspanning kijkt, een actie kan maken, creatief is en een geweldige trap in de benen heeft. Vraag die zich echter opwerpt is of dit raspaardje het nodig heeft om soms op het randje te spelen waardoor Siebe reeds na 15 speelronden al aan zijn vijfde gele kaart van het seizoen en dus schorsingsdag toe is ? O ja, ook Seck is er vanavond niet bij, maar dat zijn we ondertussen stilaan gewoon geworden en één ding staat vast : hij krijgt vanavond zeker geen rood !

PVW.