StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Deed deugd Renaud, ook nog altijd bij ons !
Hij verzamelde tot gisteren amper 60 minuten competitievoetbal dit seizoen en ook zondagnamiddag tegen Zulte-Waregem was hem slechts een invalsbeurt gegund, maar die volstond wel om er eentje te netten. Niet echt kundig afgewerkt, want met zijn linker tegen de rechter geschoten en zo binnen, alshetware een assist voor zichzelf, maar hij telde en daar is het nu eenmaal om te doen in het voetbal. In het tussenseizoen werd de naam van Renaud Emond meermaals met Waasland-Beveren in verband gebracht, maar het werd niks. Jammer heel jammer, want ik denk als W-B met een deftige koord naar Luik afzakt in plaats van met een rolletje dun garen, de ex-Virtonien nu in het shirt van W-B had gespeeld en of we dat gemerkt zouden hebben ? Voor mij mag Gano best een basisplaatsje hebben, maar met Emond in de ploeg heeft Waasland-Beveren op dit moment een punt of 5 meer. En dat de clubleiding deze week maar eens een medewerker naar een doehetzelf-zaak stuurt om een rol koord waar ze een schip mee verankeren zodat er in de winterstop werk kan worden gemaakt van een transfer, want mij maak je niet wijs dat Renaud zich gelukkig voelt met zijn huidige status bij de Rouches.

* Bornem knoopt weer aan met winst, Yellow Blue pakt logische winst.
Bornem heeft na enkele mindere resultaten weer aangeknoopt met winst. Tegen Gullegem werd met 2-1 gewonnen en dat zal een bijzonder deugddoende overwinning geweest zijn voor Bart Selleslags en zijn echtgenote Selma.
Vorige week overleed immers de moeder van Selma veel te vroeg en na een ongelijke strijd tegen een slepende ziekte. Ik hou er aan langs deze weg in naam van de vele supporters die Bart en Selma kennen van hun periode op de Freethiel waar hun zoontjes trouwens momenteel nog altijd voetballen, ontzettend veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van dit zwaar verlies. Bornem staat op een knappe en gedeelde zesde plaats, maar wat stelt een klassement voor bij het verlies van een dierbare ? Temse deed een gouden zaak door Aalst met 2-1 te verslaan en ook Sint-Niklaas zorgde voor een opmerkelijke 2-3 winst in Harelbeke. Ondanks deze overwinningen doen beide Waaslandse clubs er goed aan nog even door te gaan om met een gerust gemoed de feestdagen tegemoet te zien.
In de derde provinciale Oost-Vlaanderen boekte Yellow Blue een logische 3-0 overwinning tegen Wichelen. Aan de rust mocht Eskabee blij zijn met een 0-0 tussenstand, maar naar goede gewoonte overliepen de manne van Stefan Van Rumst hun tegenstander. Op het uur werd het 1-0 en de eindstand zou uiteindelijk 3-0 worden. St.-Gillis-Dendermonde won de topper tegen Kieldrecht en blijft tweede met 8 punten achterstand. Volgend weekend wacht YB een lastige uitwedstrijd in Belsele, maar misschien kunnen ze pas richting Sint-Niklaas vertrekken wanneer de tweede helft er zit aan te komen, want dan maken ze toch sowieso het verschil.

PVW.