StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SCHRIJVERS MAG TONEN HOE HET MOET, KOTELES LIEVER NIET.
Mooie affiche waar maken tussen de lijnen.
Met KRc Genk lootte Waasland-Beveren een schitterende tegenstander in de 1/8ste finales van de Croky-Cup en dat het de Limburgers op de Freethiel mag bekampen is interessant. Voor Làszlo, Köteles en Siebe Schrijvers wordt dit ongetwijfeld een wedstrijd die iets vroeger door hun hoofd zal spoken dan een doordeweekse competitiewedstrijd. Siebe is een zuiver Genks jeugdproduct aan wiens onmiddellijke inzetbaarheid werd getwijfeld door Peter Maes toen die anderhalf jaar geleden in Genk neerstreek. De gevoelens van de Genkse coach bij Köteles moeten dan weer eerder gezocht worden bij twijfels over de houdbaarheidsdatum, want hoe anders kan men verklaren dat dit Genks monument probleemloos een vrijgeleide kreeg om op de Freethiel te gaan depaneren. Nu durft Köteles wel eens een steekje laten vallen, maar misschien moeten we eens aan Bizot vragen welke doeman daar dezer dagen van gespaard wordt.

Peter Maes staat er om bekend dat hij op relatief korte tijd een club naar betere oorden kan kneden en alhoewel ik voorlopig het gevoel blijf hebben dat hij in Genk nog niet het onderste uit de kan heeft gehaald, zal hij er natuurlijk niet altijd in slagen om de puzzelstukjes keurig in mekaar te laten passen zoals dat bij Lokeren een vijftal seizoenen en met af en toe het onvermijdelijke tikkeltje meeval, wel lukte. Maar hij is wel goed bezig hoor, want Genk heeft nog alle kansen om play-off I te halen en legde een knap Europees parcours af tot op heden. Het is een bij momenten zeer aantrekkelijk voetballend team met smaakmakers als Pozuelo, Bailey, Ndidi ez., maar de snelle opeenvolging van en vooral het aantal gespeelde wedstrijden tot nu toe, nopen Maes wellicht tot het maken van keuzes. Dat overvolle programma is er de oorzaak van dat de Genkse trein zo nu en dan eens durft ontsporen zoals afgelopen zondag in Oostende waar het met 6-0 van de mat werd geveegd door een wervelende thuisploeg. Maes zou hierover achteraf vertellen : "als men dan toch door het ijs zakt kan men dat het best in eens goed doen".

En alhoewel er jongens op de Genkse bank zitten die bij Janevski met zekerheid een basisplaats zouden hebben, kan lang meestrijden op 3 fronten wel eens het risico impliceren dat het seizoen wordt afgesloten zonder een prijs en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Mij hoor je nu niet zeggen dat Genk woensdag er vanaf minuut 1 met de pet zal naar gooien, maar het kan niet anders of de vele inspanningen van de voorbije maanden (voorrondes Europa League) gaan stilaan hun tol eisen. De ruime kern biedt zeker een alternatief, maar van jongens die maar weinig hebben gespeeld mogen ook geen wonderen worden verwacht.

Voor Waasland-Beveren liggen de zaken heel anders uiteraard. Zij lijken gedoemd tot het einde van het seizoen deel uit te maken van het kliekje van 6 waaruit de rode lantaarn "moet" komen, maar mits snel nog enkele goeie resultaten in de JPL kan het zichzelf voegtijdig uitschrijven als kandidaat-degradant en dan is die Beker van België een fantasierijk gegeven om mee aan de slag te gaan. Spijtig dat deze leuke affiche midweeks op het programma staat. Met Schrijvers en Köteles heeft W-B alvast 2 spelers in zijn midden die een beslissende invloed kunnen hebben op het resultaat, maar laat ons duimen dat het een positieve impact wordt, want op dat vlak maakte onze Hongaarse sluitpost tegen Kortrijk geen beste beurt.

Zowel Genk als Waasland-Beveren hebben een wrange nasmaak overgehouden aan vorige speeldag. Dat W-B na een zeer degelijke wedstrijd (weliswaar zonder veel dreiging in de zone van de waarheid) diep in blessuretijd en door individueel mistasten een kostbaar puntje liet ontglippen heeft alleszins pijn gedaan en niet in het minst bij de veroozaker van de miskleum Niels De Schutter die meteen na de wedstrijd het stadion verliet om zijn teleurstelling te verwerken. Doodjammer, want Niels speelde een puike wedstrijd en het is onze verdomde supportersplicht om hem woensdagavond vocaal te steunen. Maar liever een nipte nederlaag als gevolg van een individueel falen na een degelijke match dan een afslachting na een draak van een wedstrijd zoals in het geval van Genk. Alhoewel ! De verloren punten blijven hetzelfde en morgen beginnen beide ploegen toch weer met 0-0 aan deze leuke bekeropdracht.

Tot slot : morgen woensdag vinden jullie nieuwe Gele Ditjes, Blauwe Datjes en dat is een prachtig overzichtje van de hand van Rudy Beck van alle tot nu toe gespeelde bekermatchen van W-B met de doelpuntemakers er bij en de namen van de spelers op wie de club in die (als ik goed geteld heb) 15 voorgaande cupwedstrijden. Een leukwerkstukje van Rudy zoals alleen hij dat kan ! Woensdag dus snel op jacht naar de Gele Ditjes, Blauwe Datjes. En wie weet zit er vrijdag wel een vraagje in onze quiz over dit overzichtje van Rudy !

Patrick Van Wesemael.