StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg DEZE OOSTE(R)ZONEN WAREN EEN MAATJE TE GROOT.

KRc Genk verdient naar kwartfinales Croky Cup.
Het was op papier een leuke bekeraffiche en door het thuisvoordeel leek Waasland-Beveren niet eens kansloos. Tot daar de theorie, maar in de praktijk was W-B geen partij voor een Genk dat nagenoeg de hele wedstrijd probleemloos controleerde.
In de 16de finales van de Beker van België rekende de Waaslanders al bij al vlot af met de amateurs van Oosterzonen, maar woensdagavond maakte Genk een bruusk einde aan het tikkeltje hoop dat Waasland-Beveren wie weet eindelijk nog eens wat verder zou bekeren. Veldverwarming vergeten aanzetten of centen op, wie zal het zeggen, maar de omstandigheden die aan de wedstrijd voorafgingen waren nogal amateuristisch. Op het laatste nippertje moesten stewards worden ingezet om met plastic rollen, stoelen en warmteblazers het terrein op een aantal plaatsen ijsvrij te maken. Ik weet niet of de Genkse spelers in de buurt van die warmteblazers hadden opgewarmd, maar zij kwamen alvast veel gezwikter uit de kleedkamer dan W-B waarbij Ronnie Schartz Zinho Gano naar de bank had verdrongen en Laurent Jans zijn wederoptrede maakte. Bailey in de openingsminuut met een grote kans en Pozuelo met een plaatsbal voorlangs zorgden voor de eerste Limburgse dreiging nog binnen de 10 minuten, maar bij het afsluiten van het kwartier was het wel prijs toen de vrijgespeelde Samatta ex-ploegmaat Köteles kon passeren. Ondertussen was Boljevic geblesseerd uitgevallen en vervangen door Myny. Omstreeks het half uur kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd met tweemaal Olivier Myny bij een actie betrokken. Eerst bediende hij Seck, maar diens kopbal was te zwak om Bizot te verrassen, net als even daarna het schot van Olivier zelf. Met de rust in zicht verdubbelde opnieuw Aly Samatta de eigen en Genkse productie na een goeie voorafgaande combinatie waardoor Genk dat nog een keer via Trossard de neus aan het venster had gestoken, met een logische 0-2 aan de thee mocht.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam niet verrassend opnieuw van Genkse zijde, maar Samatta mikte rakelings over de kruising, terwijl de na rust voor Opoku ingevallen Marquet voor de Beverse repliek zorgde aan de overkant. In een overbodige tweede helft was er nog een schotje van Myny, maar het Wase spel verliep te moei- en langzaam om er nog een wedstrijd van te maken. In de 79ste minuut viel het doek definitief toen Pozuelo de infiltrerende Ndidi bediende en voor de 0-3 tekende. Het tegendoelpunt kort voor tijd van de voor een zwakke Schwartz ingevallen Gano was niet meer dan een doekje voor het bloeden zodat de eindstand van een uit Bevers oogpunt povere bekerwedstrijd op 1-3 werd bepaald.

De Oost-Vlaamse ondergrond doet wonderen met Genk, want in competitieverband wonnen de Limburgers tot nu toe enkel buitenshuis in Lokeren en voor de Croky Cup wisten de mannen van Peter Maes zich te plaatsen na een vlotte overwinning in Aalst. Dat ziet er dus niet zo best uit voor de competitiematch van zondag 11 december wanneer Genk wederom de gast is op de Freethiel. W-B kon voor de derde opeenvolgende keer in een thuismatch nauwelijks een deftige kans creëren en dan is elke tegengoal natuurlijk dodelijk. In vergelijking met de pijnlijke nederlaag tegen Charleroi vertrokken Cools, Marquet, Myny en Gano op de bank. Om te sparen voor zondag in Waregem ? Dat lijkt mij weinig zinvol, want ook met deze jongens in Waregem aan de aftrap wordt het moeilijk. Pluspunt is dat Laurent Jans, iets vroeger dan verwacht, zijn rentree maakte en maar goed ook, want Niels De Schutter heeft zijn plaatsje in de lappenmand overgenomen. Met een beetje zin voor synisme zouden we kunnen stellen dat W-B vanaf nu zijn pijlen kan richten op de Jupiler Pro League.

Patrick Van Wesemael.